Headlines - FunX.nl http://www.funx.nl/headlines Wed, 29 Mar 2017 03:07:28 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Habiba-regisseur Madja: ''Ik wist gelijk dat het een hit zou worden, maar dit had ik niet verwacht'' http://www.funx.nl/news/amsterdam/32020-habiba-regisseur-madja-ik-wist-gelijk-dat-het-een-hit-zou-worden-maar-dit-had-ik-niet-verwacht http://www.funx.nl/news/amsterdam/32020-habiba-regisseur-madja-ik-wist-gelijk-dat-het-een-hit-zou-worden-maar-dit-had-ik-niet-verwacht Boef is overal, maar vooral de track Habiba gaat ontzettend hard. Het is tot nu toe de enige geclipte single van zijn nieuwe album Slaaptekort, maar wat voor een clip! De video heeft inmiddels al meer dan 5,5 miljoen views. Dyantha was benieuwd naar het verhaal achter de beelden en sprak met regisseur Madja Amin. 

{audiofragment audio=267168 image=0 }

Grote hit

Inmiddels is er een ware hype ontstaan rond de habiba-challenge en zelfs FunX-dj Morad waagde zich eraan. Ook voor regisseur Madja voelt het bijzonder dat zijn shot door iedereen wordt gekopieerd.

''Het is bizar om dit te zien. Natuurlijk heb je een idee van tevoren: ik wist al gelijk dat het een hit zou worden. Maar dit had ik niet verwacht.''

{video "https://www.youtube.com/watch?v=AshBgnrSvyc"}

Filmisch

De clip wordt enorm geprezen. Het heeft namelijk meer weg van een kunstzinnige film dan van een alledaagse videoclip. De kleuren, de omgeving, de styling: alles bij elkaar zorgt ervoor dat je gelijk in een actiefilm waant. Maar hoe is dat idee eigenlijk tot stand gekomen?

''Boef zocht contact met het productiehuis Cake, waarvoor ik werk. We gingen met elkaar in gesprek en al snel kwamen we erachter dat we iets verrassends wilden. Daardoor kwamen we al snel bij een heel filmische vertelling van de clip.''

Oekraïne

Deze videoclip werd opgenomen in Oekraïne en heeft een echte nineties vibe. Dyantha was benieuwd waar de bijzondere locatie en de nostalgische sfeer vandaan kwamen en vroeg Madja naar zijn visie op het nummer. 

''Ik wilde eigenlijk draaien op locaties die niemand kent. Ik wilde Boef plaatsen in een setting, waarvan mensen zouden denken: huh? Ik heb die track echt duizenden keren geluisterd. Toen ik die beat hoorde, moest ik aan de jaren 90 denken.''

Habiba is ook de DiXte van deze week en daarom hoor je hem extra vaak op FunX!

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 16:05:19 +0200
92-jarige Theodor werd vroeger tentoongesteld in menselijke dierentuin http://www.funx.nl/news/omg/32018-92-jarige-theodor-werd-vroeger-tentoongesteld-in-menselijke-dierentuin http://www.funx.nl/news/omg/32018-92-jarige-theodor-werd-vroeger-tentoongesteld-in-menselijke-dierentuin Theodor Michael (92) werd tentoongesteld in een menselijke dierentuin. De man woonde in Nazi Duitsland en kreeg als donker jongetje dezelfde behandeling als een dier. Dat vertelt hij in een filmpje van de website DW Stories.

"Ik vond het moeilijk, want mensen raakten mijn haar altijd aan en voelde aan m'n huid". 

Trotse zwarte man

Theodor, die in Berlijn is geboren, werd gedwongen om voor aap te staan. Hij heeft zijn hele leven te maken gehad met racisme, maar is een trotse zwarte man. "Ik ben zwart en dat zou ik voor geen goud willen veranderen."

steriliseren

Verstoppen heeft Theodor weleens geprobeerd, maar dat was vrij lastig. "Mijn gezicht is lastig om te verstoppen. Het enige wat ik kon doen, was mijn hoofd naar beneden gebogen houden, laag liggen en mijn mond dicht houden. Ik bleef ook weg van witte vrouwen. Dat zou verschrikkelijk zijn, want dat zouden ze me waarschijnlijk meteen steriliseren."{facebookvideo url="https://www.facebook.com/dw.stories/videos/1160281917416878/"}

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 14:48:45 +0200
Italië wordt misschien het eerste Europese land waar vrouwen tijdens menstruatie vrij krijgen http://www.funx.nl/news/up-2-date/32017-italie-wordt-misschien-het-eerste-europese-land-waar-vrouwen-tijdens-menstruatie-vrij-krijgen http://www.funx.nl/news/up-2-date/32017-italie-wordt-misschien-het-eerste-europese-land-waar-vrouwen-tijdens-menstruatie-vrij-krijgen Miljoenen vrouwen wereldwijd lijden extreem veel pijn tijdens hun menstruatieperiode en zijn daardoor verplicht vakantiedagen op te nemen als ze niet in staat zijn om te werken. Deze vrouwen kunnen overwegen om naar Italië te verhuizen.

Het Italiaanse parlement debatteert daar namelijk over een nieuwe wet die vrouwen met ernstige menstruatiepijnen recht geeft op drie dagen betaald verlof. Daarmee zou Italië het eerste Europese land zijn dat vrouwen om deze reden vrij geeft.

wetsvoorstel

Vier vrouwelijke parlementsleden van de Democratische Partij bedachten het wetsvoorstel. Volgens hen zijn vrouwen tijdens de ongesteldheid het minst productief.

kritiek

Er zitten wel wat haken en ogen aan het wetsvoorstel. Het is niet duidelijk of en hoe vrouwen zouden moeten aantonen dat zij onder ernstige menstruatiepijn lijden. Ook zou het er volgens economist Daniela Piazzalunga voor zorgen dat de vraag naar vrouwelijke werknemers en hun kans op een goed salaris, afneemt.

{twitter https://twitter.com/dlakza/status/846063265990021122 }

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 14:41:33 +0200
VIDEO: Morad doet de Habiba Challenge http://www.funx.nl/news/funx/32019-video-morad-doet-de-habiba-challenge http://www.funx.nl/news/funx/32019-video-morad-doet-de-habiba-challenge Morad moest en zou de #HabibaChallenge doen na de uitdaging van Ta Joela. Met de videoclip van BOEF ter inspiratie in zijn achterhoofd ging de FunX-dj direct de straat op met personal trainer Shay achter hem aan. Shay schreeuwde haar longen uit haar lijf op de fiets en Morad rende zich rot op blote voeten, in een strakke zwarte boxer en sprintend alsof de politie achter hem aan zat.

De Habiba Challenge bleek zwaarder dan Morad vooraf had gedacht: "Het was zwaar man! Wel heel leuk, maar Shay was een echte slavendrijver op die fiets van haar!"

{facebook url="https://www.facebook.com/funxfm/posts/10154615795188867" }

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 15:05:54 +0200
Muhammed Al-tamimi: van vluchteling tot transgenderchirurg in spe http://www.funx.nl/news/funx/31996-muhammed-al-tamimi-van-vluchteling-tot-transgenderchirurg-in-spe http://www.funx.nl/news/funx/31996-muhammed-al-tamimi-van-vluchteling-tot-transgenderchirurg-in-spe Muhammed Al-tamimi vluchtte op zijn zesde uit Irak naar Nederland. Na een slechte Citotoets kreeg hij vmbo-advies, maar hij heeft zich nooit uit het veld laten slaan. Inmiddels is hij bijna klaar met zijn opleiding geneeskunde.

Transgenderchirurg

Muhammed heeft nog veel ambities: hij wil namelijk transgenderchirurg worden. Eva was benieuwd naar zijn bijzondere verhaal en nodigde hem uit in WorX.

{audiofragment audio=266962 image=0 }

Trots

Muhammed kreeg ook het vertrouwen van de Nederlandse overheid. Hij mocht vorig jaar namelijk de ECHO Award in ontvangst nemen, een landelijke stimuleringsprijs voor multicultureel talent in het hoger onderwijs. Muhammed kreeg de prijs in de categorie Wetenschappelijk Onderwijs en versloeg daarbij vele studenten uit andere studiegebieden. 

 ''Het was een hele speciale avond. M'n ouders waren erg emotioneel. We zijn gevlucht om een beter bestaan op te bouwen en dit is een bevestiging dat het is gelukt. Ook mijn familie in Irak is heel trots.''

Drijfveer

Muhammed is altijd gesteund door zijn vrienden en familie. Op zijn zesde kwam hij naar Nederland als politieke vluchteling. Hij beseft heel goed dat hij zijn kansen moet grijpen. Hij doet er dan ook alles aan om zijn dromen te verwezenlijken. 

''Toen we naar Nederland vluchtten, maakten we een tussenstop in Oekraïne. Er was iets mis met de papieren en we werden tegengehouden. Mijn moeder werd zo emotioneel; dat moment zal ik nooit vergeten. We hebben zoveel moeite gedaan om hier te komen. Hieraan terugdenken werkt als mijn grootste drijfveer.''

{audiofragment audio=266977 image=0 }

Directeur

Muhammed wilde graag vwo doen, maar kreeg het verkeerde advies. Toen hij er met de mentor en later met het afdelingshoofd niet uitkwam, besloot hij naar de directeur te gaan. Na zijn vwo is hij geneeskunde gaan studeren. Tijdens zijn studie kon hij een keer meekijken met een geslachtsveranderende operatie. Hij was onmiddellijk verkocht. 

''Als je zo'n operatie hebt gezien, dan blijft dat bij je. Ik wilde altijd al plastisch chirurg worden. Toen ik voor het eerst een geslachtsveranderende operatie zag, wist ik zeker dat ik transgenderchirurg wilde worden. Dit is de ultieme combinatie voor mij.''

Operatie

Reporter Jeansen was benieuwd wat er allemaal komt kijken bij een lichamelijke transitie. Hij ging langs bij Muhammed en zijn docent Maaike in het ziekenhuis. Daar lieten Muhammed en Maaike hem zien hoe een operatie van vrouw tot man eruitziet. 

 ''Vroeger werd een penis gemaakt met huid uit de onderarm. Maar tegelijkertijd konden transgenders ook makkelijk herkend worden. Nu onderzoeken we nieuwe mogelijkheden.''

{audiofragment audio=266976 image=0 }

]]>
News Mon, 27 Mar 2017 15:50:53 +0200
Drake is een slecht vriendje (column van Tim) http://www.funx.nl/news/music/32016-drake-is-een-slecht-vriendje-column-van-tim http://www.funx.nl/news/music/32016-drake-is-een-slecht-vriendje-column-van-tim Ja maar, ik weet nog dat ik een show halverwege stil legde om een kwartier op de WC te gaan zitten, want ik had buikgriep en stond stijf van de pijnstillers en het dun liep bijna door mijn broek heen. De DJ speelde een liedje, mensen gingen even blowen en daarna gingen we rustig verder. Maar ja, als ik niet was komen opdagen had niemand dat erg gevonden, maar ik kon die 750 euro goed gebruiken.

Maar ja, ik was dan ook geen emo-rapper die liedjes over zijn gebroken hart en verwarrende liefdesleven maakte. Ik was ook maar semi-nationaal bekend bij mensen die te lang in de coffeeshop bleven zitten. Iets wat Drake volgens sommige ook beter niet had kunnen doen. Niet dat dat waar is volgens officiële kanalen, nee die beweren dat hij gewoon ontzettend ziek was, zo ziek dat hij gewoon niet meer kon optreden, maar niet zo ziek dat hij niet nu al wist dat hij morgen weer beter was.

Maar ja, wat verwacht je dan van iemand die alleen maar bezig is om alle vrouwen van wie hij houdt te vertellen dat ze niet zonder hem verder moeten gaan. Wat zij hebben is speciaal dus moeten ze wachten op hem terwijl hij andere dingen doet. En met dingen bedoel ik dan meer vrouwen, waar hij ook allemaal verliefd op is. Die ook allemaal collectief op hem moeten wachten, terwijl hij zelf ergens alleen emotioneel zit te zijn over alle liefde die hij door de jaren ziet verwelken als prachtige rozen op een satijnen kussen op een robijnrode Toscaans lederen sofa.

Zo'n persoon is natuurlijk gevoelig en als het dan allemaal een beetje zwaar wordt moet je snel terug naar het hotel. Dat moest van zijn dokter. Snel onder de wol en vertroeteld worden. Je ziet hem ook liggen met een thermometer in zijn mond en een koude handdoek op zijn hoofd. Arme Drake, zachtjes kreunend in een zee van teddyberen. Een borstkas vol Vicks Blue en 20 vrijwillige nachtzusters die honing door zijn kamillethee roeren. Elk beeld minder dan dat zou afbreuk doen.

Er is eigenlijk maar één zieliger mens in deze situatie en dat was de vrouw die een volle Ziggo Dome vol Drake fans ging vertellen dat het niet doorging. Aanwezig vanaf 19.00 uur en dan om 22.00 uur horen dat Drake al lang in zijn Teddy-Oceaan ligt te revalideren. Een zaal vol woedende emo-rap fans die al twee keer aan de kant waren gezet als Drake door Rihanna. En die dan nu voor het altaar alsnog het hartverscheurend trauma moesten verwerken dat hun ideale man niet kwam opdagen. Zoveel drama en verloren hoop, het is een vleesgeworden Drake album.

En boze Drake-fans zijn net ex-vriendinnen. Niet te troosten, ze komen woensdag niet meer terug, hun gebroken hart wil gecompenseerd worden, de treinkaartjes en de hotelkosten moeten allemaal vergoed worden. Drake wordt uit de playlist verwijderd, ze willen hem niet meer horen en niks meer te maken hebben met hem.

En Drake? Die doet vanavond gewoon alsnog een concert, helemaal genezen. Voor de volgende zaal vol Drake fans, die wel gewoon waar krijgen voor hun geld en die keihard gaan feesten met de man. Als een echte hartenbreker is hij er natuurlijk wel gewoon voor die ander, he... daar gaat hij extra zijn best doen om te compenseren. De hele zaal komt vannacht veel te laat thuis en de mensen die morgen eigenlijk moesten werken? Die melden zich ziek.

{soundcloud https://soundcloud.com/funxfm/drake-is-een-slecht-vriendje }

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 13:51:05 +0200
Tory Lanez, Christopher Martin, Mr. Vegas en meer nieuwe namen voor Encore Festival http://www.funx.nl/news/music/32015-tory-lanez-russ-mr-vegas-en-meer-nieuwe-namen-voor-encore-festival http://www.funx.nl/news/music/32015-tory-lanez-russ-mr-vegas-en-meer-nieuwe-namen-voor-encore-festival Het festivalseizoen komt er weer aan en dat betekent ook een hoop nieuwe aankondiging. Op 19 augustus is het tijd voor de vierde editie van Encore Festival. De organisatie heeft zojuist nieuwe namen onthuld, waaronder Tory Lanez, Mr. Vegas, Christopher Martin, Russ, Maleek Berry en Ray BLK

Line-up

Daarnaast zijn ook DJ’s Irwan, Drivah, Leeroy, Washington, 4Shobangers en Encore's eigen MC Défano Holwijn aan de line-up toegevoegd. Eerder werd al bekendgemaakt dat onder andere Migos, Jonna Fraser, Stefflon Don, Kevin, Mula B & LouiVos zullen gaan optreden op de NSDM-Werf in Amsterdam Noord. 

]]>
News Mon, 03 Dec 2001 00:41:00 +0100
De moord op DJ Djordy Latumahina was een vergissing http://www.funx.nl/news/up-2-date/32013-de-moord-op-dj-djordy-latumahina-was-een-vergissing http://www.funx.nl/news/up-2-date/32013-de-moord-op-dj-djordy-latumahina-was-een-vergissing De recherche heeft vandaag laten weten dat de moord op Djordy Latumahina een vergissing was. Dit werd al direct na de moord vermoed. De politie in Amsterdam heeft vanmorgen vijf mensen opgepakt die in verband worden gebracht met de dood van de 31-jarige dj. 

vermoord

Zaterdag 8 oktober werd Djordy doodgeschoten in een parkeergarage toen hij in de auto zat met zijn vriendin en tweejarige dochtertje. Zijn vriendin raakte daarbij zwaargewond, maar overleefde de schietpartij. Zijn familie, vrienden en het hele Amsterdamse nachtleven was in rouw na de koelbloedige moord op Djordy.

vergissing

De vermoedens zijn vandaag bevestigd: Djordy was niet het doelwit, maar is slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. Hij reed in een zwarte Mini Cooper. Volgens de Telegraaf is dat dezelfde auto als een bewoner van hetzelfde appartementencomplex die mogelijk contacten had in het criminele circuit. Ook zou de vriendin van Djordy een beetje op de vriendin van deze man lijken. 

 

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 11:53:31 +0200
Festivalopa gaat los op Gregor Salto-setje bij RTL Late Night http://www.funx.nl/news/up-2-date/32011-festivalopa-gaat-los-op-gregor-salto-setje-bij-rtl-late-night http://www.funx.nl/news/up-2-date/32011-festivalopa-gaat-los-op-gregor-salto-setje-bij-rtl-late-night {video "https://www.youtube.com/watch?v=59DIS_rEZpY"}

Leeftijd zegt niks! Opa Johan de Vries (84) gaat namelijk nog steeds keihard los op verschillende festivals. En als je een echte festivalganger bent, dan zal je hem vast een keer zijn tegengekomen. Gisteravond zat hij aan tafel bij RTL Late Night. Maar niet voor lang, want het moment dat Gregor Salto achter de 1's & 2's ging staan, was de dansvloer van opa! 

YOLO

Bekijk hieronder een aantal andere dansvideo's van de feestende opa.

{video "https://www.youtube.com/watch?v=rCXeYDld8ek"}

{video "https://www.youtube.com/watch?v=CPc6DUVT9I0"}

{video "https://www.youtube.com/watch?v=pBi4UurH0Uc"}

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 09:57:47 +0200
De beste haatreacties op Drake http://www.funx.nl/news/up-2-date/32010-de-beste-haatreacties-op-drake-2 http://www.funx.nl/news/up-2-date/32010-de-beste-haatreacties-op-drake-2 Het is bijna niet te geloven dat het Drake concert gewoon wéér afgelast is. Drake heeft opnieuw veel fans teleurgesteld, maar dat leverde wel veel leuke reacties op. Op Twitter was #Drake trending topic en ook op onze eigen FunX Facebookpagina lieten mensen hilarische reacties achter.

1. hij komt dit keer sowieso...toch?

{facebook url="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1288573434529633&set=p.1288573434529633&type=3&theater" }

2. Gta

{facebook url="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=703156949863569&set=p.703156949863569&type=3&theater" }

3. Te stoned

{facebook url="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1274116735958913&set=p.1274116735958913&type=3&theater" }

4. Ik kan niet op je rekenen

{facebook url="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212673398060220&set=p.10212673398060220&type=3&theater" }

5. Goeie grap

{twitter https://twitter.com/BarryChalgoum/status/846597416438640640 }

6. De vrouw die het slechte nieuws bracht, had misschien wel de slechtste avond

{twitter https://twitter.com/Dieuwer/status/846490758945411073 }

7. Moeders maken de avond weer goed

{twitter https://twitter.com/Meikebe/status/846465927508054017 }

8. de echte reden dat drake niet kwam opdagen

{twitter https://twitter.com/AriSexauhl/status/846656039508422656 }

9. Emotionele maag

{twitter https://twitter.com/MrStojkovic/status/846482619000913922 }

10. "Hij heeft ons geflasht, we hebben nu trust issues"

{video "https://www.youtube.com/watch?v=cGGLpPhimgc"}

]]>
News Tue, 28 Mar 2017 09:20:16 +0200