Headlines - FunX.nl http://www.funx.nl/headlines Fri, 22 Sep 2017 04:36:09 +0200 Joomla! - Open Source Content Management nl-nl Ismo dropt nieuwe videoclip Eh Niffo http://www.funx.nl/news/music/34472-ismo-dropt-nieuwe-videoclip-eh-niffo http://www.funx.nl/news/music/34472-ismo-dropt-nieuwe-videoclip-eh-niffo {video "https://www.youtube.com/watch?time_continue=44&v=lZzLMgxVQCk"}

Ismo dropt vandaag zijn nieuwe videoclip Eh Niffo. Voor het maken van de clip reisde Ismo af naar Frankrijk. De track, geproduceerd door Maze & Jaymraya, zal morgen officieel worden uitgebracht.  

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 16:55:02 +0200
Kanye West is het niet eens met tegenaanklacht van Lloyd's of London http://www.funx.nl/news/music/34471-kanye-west-is-het-niet-eens-met-tegenaanklacht-van-lloyd-s-of-london http://www.funx.nl/news/music/34471-kanye-west-is-het-niet-eens-met-tegenaanklacht-van-lloyd-s-of-london Kanye West heeft geen goed woord over voor de tegenaanklacht die Lloyd's of Londen tegen hem indiende. Volgens het bedrijf zouden drank en drugs ervoor hebben gezorgd dat de artiest mentaal instortte. Door de instorting ging de Saint Pablo Tour niet door.

onmacht

Kanye West en Lloyd's of Londen zijn met elkaar verwikkeld in een juridische strijd. De artiest zou recht hebben op honderdduizenden dollars van het verzekeringsbedrijf, vanwege zijn mentale problemen en de daardoor afgelaste tour. Het bedrijf wil het geld niet uitkeren, want dan moet onmacht de reden zijn voor de afgelaste tour. Volgens het bedrijf is dat bij Kanye West niet het geval. In Lloyd's tegenaanklacht komt naar voren dat het gebruik van drugs en alcohol de oorzaak zouden zijn voor de afgelaste tour. 

uitleg

West is het niet eens met de tegenaanklacht en reageert in een gerechtelijk document: "Ze hebben niets wat ook maar in de buurt komt van een uitleg waarom ze niet betalen, ooit zullen gaan betalen of een gedegen beslissing zullen nemen. Hiermee impliceren ze dat Kanye's marijuanagebruik ze een basis geeft om onze claim te weigeren en de honderdduizenden dollars aan verzekeringsgeld in eigen zak te houden". Volgens de artiest zoekt het verzekeringsbedrijf gewoon een excuus om niet te hoeven betalen. 

Het hele rechtsdocument van Kanye West is hier te lezen.

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 16:31:27 +0200
Schoonmaker vindt vos op derde verdieping studentenhuis http://www.funx.nl/news/omg/34470-schoonmaker-vindt-vos-op-derde-verdieping-studentenhuis http://www.funx.nl/news/omg/34470-schoonmaker-vindt-vos-op-derde-verdieping-studentenhuis Een schoonmaker heeft een vos ontdekt in een internationaal studentenhuis in Brussel. Niet op de begane grond, maar op de derde verdieping. De man was bezig met schoonmaken toen hij in de woonkamer/keuken het dier weg zag duiken. 

eten

Het is niet bekend hoe de vos precies in de woonkamer van het studentenhuis terecht is gekomen. Het studentenhuis staat namelijk midden in de stad. Hoogstwaarschijnlijk had de vos honger. En dieren die honger hebben, gaan op zoek naar voedsel. Op een onbewaakt moment is de vos waarschijnlijk via de voordeur en de trap naar boven geslopen. Volgens de schoonmaakdienst was de vos al langer binnen in het pand. Er is namelijk naast urine ook een foetus van een baby vos gevonden. 

vangen

De vos zat onder de tafel, verscholen achter een stoel. Uiteindelijk is bange dier door een speciaal interventieteam van de Brusselse brandweer gevangen, omdat dit team gespecialiseerd is in het vangen van dieren. De vos is naar een asiel gebracht, voordat het dier weer terug wordt uitgezet in de natuur.  

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 15:22:41 +0200
SBMG dropt de videoclip Barkie Naar Een Kop http://www.funx.nl/news/music/34469-sbmg-dropt-de-videoclip-barkie-naar-een-kop http://www.funx.nl/news/music/34469-sbmg-dropt-de-videoclip-barkie-naar-een-kop {video "https://www.youtube.com/watch?v=gsqvVnkx41k"}

De mannen van SBMG brengen de videoclip uit van de track Barkie Naar Een Kop, die geproduceerd is door Chiraqxel. De Sprintesessie is een concept van het nieuwe hiphop-platform Sprint Entertainment. 

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 14:24:45 +0200
Suge Knight denkt dat Tupac nog leeft http://www.funx.nl/news/music/34468-suge-knight-denkt-dat-tupac-nog-leeft http://www.funx.nl/news/music/34468-suge-knight-denkt-dat-tupac-nog-leeft Is Tupac dood of leeft hij misschien nog? Veel mensen zijn bezeten door deze vraag. Sinds Tupac in Las Vegas werd neergeschoten, zijn er veel complottheorieën die ervan uitgaan dat de rapper nog leeft. Ook Suge Knight, die tijdens moordaanslag bij Tupac wa, gelooft dat de rapper nog steeds in leven is. 

televisieserie

Ice-T en Soledad O'Brien onderzoeken in de televisieserie Who Shot Biggie & Tupac? de dood van de twee hiphopiconen. Via de telefoon spraken ze Suge Knight om zijn kant van het verhaal te horen. De CEO van Death Row Records gelooft dat Tupac nog steeds in leven is. "Toen Pac doodging, als hij daadwerkelijk doodging...", vertelt Knight aan de telefoon. "Voordat ik het ziekenhuis verliet, waren Pac en ik aan het lachen en grappen aan het maken. Dus ik begrijp niet hoe het plotseling zo slecht met iemand (Tupac) kan gaan, terwijl het eerst goed ging met hem. Op de vraag of hij denkt dat de rapper nog leeft antwoordt hij: "Ik zal je zeggen, met Pac weet je het nooit".  

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 13:49:26 +0200
Vriendengroep denkt wijn te drinken, maar het blijkt MDMA te zijn http://www.funx.nl/news/omg/34467-groep-vrienden-drinkt-wijn-blijkt-vloeibare-mdma http://www.funx.nl/news/omg/34467-groep-vrienden-drinkt-wijn-blijkt-vloeibare-mdma Een groep Belgische vrienden waren van plan om een lekker flesje wijn te drinken. Een van de vrienden tikte bij de Finshop, een winkel die douanevondsten en niet-opgehaalde postpakketten verkoopt, een goedkope fles wijn op de kop. Althans, dat dach hij. De fles bleek namelijk geen wijn, maar de vloeibare drug MDMA te bevatten. 

vreemd

Dat er geen wijn maar drugs in de fles zaten, werd pas duidelijk toen de vriendengroep thuis gezellig van de fles zat te drinken. Koper Rudy vertelt: "Ze begonnen te klappertanden, te zweten en één werd zelfs helemaal paranoïde. Een ander dronk met een grote teugen een fles water leeg.'' Een van de vrienden had niet zo'n zin in wijn en dronk iets anders. Hij vond het allemaal maar vreemd wat er gebeurde en verbaasde zich over het gedrag van zijn vrienden.  

ziekenhuis

Ook de vriendin van Rudy vond het gedrag vreemd en ze zag dat het niet goed ging met haar vriend. "Zijn gezicht was gezwollen, zijn ogen stonden bol en en zijn blik stond op oneindig. Hij was onverstaanbaar.'' Gelukkig voor de vrienden ondernam ze actie. Rudy's vriendin belde de hulpdiensten, die de vrienden vervolgens met spoed naar het ziekenhuis bracht. In het ziekenhuis kreeg Rudy een hartaanval, waardoor de artsen hem kunstmatig in coma hebben gehouden. Inmiddels zijn Rudy en zijn vrienden buiten levensgevaar.  

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 12:41:50 +0200
Zwitsers bedrijf verkoopt lucht http://www.funx.nl/news/omg/34466-zwitsers-bedrijf-verkoopt-lucht http://www.funx.nl/news/omg/34466-zwitsers-bedrijf-verkoopt-lucht In de categorie makkelijk geld verdienen, gaat een Zwitsers bedrijf lucht verkopen. Ja echt, gewoon lucht! Het bedrijf Swiss Alpine Air wil het verkopen in Aziatische landen, zoals bijvoorbeeld China. 

vervuiling

In verschillende landen in Azië is de lucht ernstig vervuild. Dat komt door het enorme gebruik van auto's, brommers en door fabrieken. "Ons product is bedoeld voor mensen die dag in dag uit vuile lucht moeten inademen en daardoor hun gezondheid bedreigd zien", zegt CEO Danny Wurr. "Een bus Zwitserse schone lucht zal dit probleem niet oplossen, maar het kan zo nu en dan wel verlichting geven."

spuitbus met lucht

Het Zwitsers bedrijf vangt op diverse locaties in het land de Alpenlucht op. Dit wordt vervolgens in een spuitbus geperst. Het ziet er als een soort van slagroom spuitbus uit, maar dan gevuld met de schone lucht. Met de spuitbus wordt een mondmasker meegeleverd. Op deze manier kan het beter worden ingeademd. 

succes

Volgens Danny Wurr gaat het product zeker aanslaan. Andere Zwitserse bedrijven zijn destijds begonnen met het verkopen van zuiver Alpenwater. "Als je nu kijkt welke industrie dit is geworden...", vertelt de CEO. De eerste orders voor het bedrijf zijn inmiddels al binnen. Ook in het Nederlandse Hoek van Holland kan er lucht worden gekocht, namelijk een potje met Hoekse Zeelucht.

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 11:42:09 +0200
Acteurs Bilal en Walid over nieuwe film 'Broeders': "Het geeft een ander beeld van de Syriëganger" http://www.funx.nl/news/funx/34462-nieuwe-film-broeders-het-geeft-een-ander-beeld-van-de-syrieganger http://www.funx.nl/news/funx/34462-nieuwe-film-broeders-het-geeft-een-ander-beeld-van-de-syrieganger De nieuwe film Broeders gaat over twee Marokkaanse broers die naar Syrië afreizen om hun vermiste broertje te zoeken. Ongewild raken ze betrokken bij het Syrische conflict. Acteurs Bilal Wahib en Walid Benmbarek waren te gast bij Start om wat meer over de film te vertellen.

"De film toont juist niet het standaardbeeld van de Syriëganger."

{audiofragment audio=288384 image=313262 }

Het verhaal

Broers Hassan (Achmed Akkabi) en Mourad (Walid Benmbarek) zijn bezorgd wanneer hun kleine broertje Yassin (gespeeld door Bilal Wahib) spoorloos verdwijnt na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië. De broers besluiten via Jordanië naar Syrië te gaan om hem op te sporen, maar dat blijkt een levensgevaarlijke tocht.

{video "https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=lSUKw9rOTKw"}

Broeders

Hoewel Broeders zich grotendeels in Syrië afspeelt, gaat de film volgens Walid niet alleen over de oorlog: "Het gaat specifiek over de band van de broers." Acteurs Walid en Bilal vertellen dat ze zelf ook echte broeders zijn geworden tijdens de vier draaiweken in Jordanië. De jonge Bilal was een echte stuiterbal, maar volgens Walid is hij op de set wel een beetje getemd. 

De film is geregisseerd door Hanro Smitsman en gaat op 23 september in première tijdens het Nederlands Film Festival.

{instagram https://www.instagram.com/p/BYsUbSVgldG/?hl=nl&taken-by=bilalwahib }

{instagram https://www.instagram.com/p/BYqK4SLAU71/?taken-by=bilalwahib }

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 09:40:54 +0200
FOTO'S: Hotel in Taiwan richt zich volledig op gamers http://www.funx.nl/news/omg/34465-foto-s-hotel-in-taiwan-richt-zich-volledig-op-gamers http://www.funx.nl/news/omg/34465-foto-s-hotel-in-taiwan-richt-zich-volledig-op-gamers Wie het vliegtuig naar Taiwan pakt, wil waarschijnlijk niet de hele dag in een hotelkamer zitten. De gameverslaafden die een kamer in het i-Hotel in de stad Taoyuan boeken, denken daar waarschijnlijk anders over. Daar zijn de kamers namelijk zo ingericht dat je de hele dag in alle rust kunt gamen met sicke gamingstoelen, dikke headsets, flinke HD-schermen en gekke pc's (nerdtalk: i5-7400 processor, 16GB RAM, GTX 1080 Ti).

Game Arena

Mocht je je roomie zat zijn wegens een teamkill (of omdat je heel vaak verloren hebt van hem/haar), dan kan je altijd nog naar de lobby. Daar staan meerdere pc's ready in een grote game-arena waar je met volstrekt onbekenden de strijd aan kunt gaan. Heb je een eenpersoonskamer geboekt en ben je de liefde van je leven in de gamearena tegenkomen? Als we Charles mogen geloven dan ligt er een pakje condooms klaar in de kamer.

{facebook url="https://www.facebook.com/1844971809085849/photos/a.1846303872285976.1073741828.1844971809085849/1915569842026045" }

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 11:02:52 +0200
CLIPPRIMEUR: Quesswho dropt haar eerste single en videoclip 'Kwijt' http://www.funx.nl/news/music/34464-clipprimeur-quesswho-dropt-haar-eerste-single-en-videoclip-kwijt http://www.funx.nl/news/music/34464-clipprimeur-quesswho-dropt-haar-eerste-single-en-videoclip-kwijt {video "https://www.youtube.com/watch?v=dnmJV3K6zpM&feature=youtu.be"}

Quesswho zat vorig jaar in de finale van FunX Talent en heeft op 22 jarige leeftijd al samengewerkt met onder andere Jonna Fraser. Ze is nu druk bezig met haar eigen muziek. Binnenkort kunnen we haar EP verwachten, maar vandaag geeft ze alvast een voorproefje met de track Kwijt. 

Interview

Gisteren was ze in de FunX-studio voor een interview in Start. Fernando zette meteen pressure op haar en vroeg haar om een stukje live te zingen. Quesswho liet meteen even horen dat ze geen autotune nodig heeft en zong speciaal voor Fernando een stukje a capella. 

{audiofragment audio=288221 image=313038 } 

]]>
News Thu, 21 Sep 2017 10:22:42 +0200