Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 12706 niet laden

DJ's

Wie is Q-Bah?
Q-Bah/MC Q-Bah (echte naam: Reinout van Gendt) is een muziekliefhebber in hart en nieren. Na zijn opleiding Journalistiek interviewde hij supersterren als Beyoncé, Snoop Dogg, Kanye West, Shaggy, Angie Stone en Jay-Z voor verschillende landelijke bladen. Zijn eerste kennismaking met FunX was, toen een single van zijn rapgroep La Cliqa op #1 stond in de XChart. Omdat Q-Bah als kind in Chili woonde, spreekt hij naast Nederlands en Engels ook vloeiend Spaans. Hij heeft een heel brede muzieksmaak, maar voor leuke Latijns-Amerikaanse muziek mag je hem wakker maken. Voor een FunX-interview of de opname van een leuk liedje overigens ook. Q-Bah is ook in zijn element in het cubcircuit als MC en presentator. Chillen doet hij het liefst met familie en vrienden. En zijn vakanties brengt hij het liefst door in landen waar je de mangos van de bomen kunt plukken. Want Q-Bah is gek op mango's, zon, zee en strand.

Programma('s): Weekend WaX

Functie: Presentator
Quote: "Set your goals & enjoy life to the fullest!"

Vragenvuur
Hobby's:
I love music! Muziek maken, aankondigen, luisteren, live zien en er op feesten. Verder sport ik graag, to stay in shape. Familie en vrienden vind ik ook heel belangrijk.

Favoriete vakantiebestemming:
Er zijn twee soorten vakanties: Vakanties om nieuwe dingen te zien & vakanties om tot rust te komen. In een paar landen heb ik fantastische vakanties gehad omdat ik daar allebei kon doen: Suriname (met de Partysquad), Curacao (met dj Idriss en BK-Clan), Marokko (met familie) en Spanje (met friends). Ik ben ook gek op Chili en Argentinie (waar ik als kind woonde, bij familie). Cuba en de Dominicaanse Republiek vind ik ook prachtig. Maar nu heb ik zo'n beetje alle exotische landen genoemd, waar ik op vakantie ben geweest. Suriname staat op #1 omdat ik daar naast leuke mensen ook een stukje jungle met mooie vogels en andere gekke beesten heb gezien. Dat was serieus waar, het allermooiste plekje op aarde waar ik tot nu toe ben geweest. Who knows what's next?

Lievelings album:

Toen ik klein was hadden we geen cd-speler in huis, omdat mijn moeder cds te duur vond. We hadden wel een oude platenspeler. En er was eigenlijk maar één plaat die ik elke dag wel wilde horen: Bob Marley & The Wailers - Babylon By Bus. Het was een dubbelalbum met opnames van de live concerten. Ik vind 'm nog steeds mooi.

Ochtend- of avondmens?

Soms ben ik een ochtendmens en soms een avondmens. Tenminste, dat denk ik zelf. Mijn omgeving vindt me het  gezelligst in de avond. Wat denk jij?

Bijnaam:
Ik wordt al jaren Q-Bah genoemd, maar mn echte naam is Reinout van Gendt. Toen ik op de Middelbare School zat in Nederland, sprak ik thuis veel Spaans. Op een dag droeg ik een Che Guevara t-shirt naar school. Toen zei een Antilliaanse vriend: 'Hey Cubano'. Om een of andere reden ging iedereen dat zeggen. 'Cubano' werd later 'Cuba'. En omdat ik in die tijd in het Engels rapte, dacht ik: ik spreek het op z'n Engels uit. In het Engelse woordenboek stond de uitspraak als volgt opgeschreven: Q-Bah. Later zat ik in een reggaeband met jongens uit Sint Maarten, die Q-Bah makkelijker vonden dan Reinout. Ik heb ook een keer een fikse discussie gehad met Yes-R omdat hij klaagde dat ene Reinout de deur voor hem zou open doen. Hij had niet door dat ik Reinout ben, omdat hij me alleen kende als Q-Bah.

Ik ben gek op:
...goede muziek, mango's, zon, zee en strand. Met drie van de vijf genoemde 'favorites' ben ik ook tevreden.

Meest genante moment:
Ik stond een paar jaar geleden op het Vip-podium van een Amsterdamse club. Als je in de schijnwerpers staat, dan krijg je meer aandacht dan op de dansvloer. En het duurde niet lang, of er begon een mooie dame naast me te dansen. Op een gegeven ogenblik draaide ze zich om en kwam ze met haar kont mijn kant op. Maar ik wist niet zeker of ze doorhad hoe dichtbij ze kwam. Ik wilde niet schuren, als dat niet de bedoeling was. Dus uit beleefdheid maakte ik een sprongetje naar achteren. Maar ik sprong iets te ver. Een paar minuten later kwam ik bij op de dansvloer. Er stond een kring mensen om me heen. Langzaam begon het door te dringen: ik was van het podium gevallen! En hard ook...
That was pretty emberassing. Temeer omdat alle bezoekers het hadden gezien. Die dame heb ik overigens nooit gesproken. Dus als je dit leest: meisje, je bil is gevaarlijk!

Wie bewonder je enorm?
Wie ik enorm bewonder? At the risk of sounding like a huge fan: Jay-Z. De eerste cd die ik grijsdraaide, was zijn Reasonable Doubt uit 1996. Ik heb Jay-Z een keer mogen interviewen na zijn eerste concert in Amsterdam, samen met Saul Van Stapele. En die man is 'inspiring'. Zo'n voorbeeld van iemand die weinig middelen had, maar in zijn hoofd al wist wat hij kon bereiken. En het heeft waar gemaakt, uiteraard. Kort samengevat: Jay-Z verdient en blinkt uit als muzikant en zakenman. Barack Obama vroeg Jay-Z persoonlijk om hem te helpen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen (die Obama won in 2008 en 2012). En hij heeft Beyoncé. Come on fellas, Beyoncé! Need I say more?

FunX Mobile

FunX Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste FunX nieuws. Meld je nu aan!

E-mail:
Voornaam
 
FunX. All rights reserved.