Joshua Kotadiny: van crimineel naar pastoor

Joshua Kotadiny, pastoorIn het teken van Pasen was vandaag pastoor Joshua Kotadiny te gast in Start. Een man zonder heilig verleden, die op een gegeven moment het licht zag. Hij groeide op met veel jongens die geen vaderfiguur in hun leven hadden en was veel op de straat te vinden.

Crimineel

Joshua's criminele verleden begon met blowen en roken, maar al snel stal hij, beroofde hij mensen en dealde hij drugs. Alsof dat nog niet genoeg was, vertelde de pastoor vanochtend ook het ergste dat hij op zijn geweten heeft: “het helemaal dement schoppen van een man, daarna heb ik hem geroofd en gepijnigd achtergelaten” aldus Joshua.

Bekeerd

Joshua zag het licht toen hij door zijn broer werd uitgenodigd voor een religieus zomerkamp. Niet dat hij daar zo graag heen wilde, maar het was voor hem een mooie vluchtroute. Drughandelaren die hij had opgelicht waren namelijk naar hem op zoek. Nu gaat hij als pastoor door het leven, maar is hij niet bang om terug te vallen in zijn oude gewoontes? “Ik zou niet meer zoals vroeger reageren, ik zal altijd vanuit Bijbelse principes handelen” vertelt hij.Seks voor het huwelijk

Seks voor het huwelijk zegt pastoor Joshua niet gehad te hebben “ik heb vijf jaar gewacht broer” zei hij tegen Fernando. Homo’s zijn volgens hem niet fout, maar wat zij doen is niet goed. “Als homo wordt je niet geboren, het wordt je geleerd.” Dit en zijn verdere levensverhaal is te zien in de documentaire op zaterdag 6 april om 4 uur bij de NTR.


Add comment

Security code
Refresh

FunX Mobile

FunX Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste FunX nieuws. Meld je nu aan!

E-mail:
Voornaam
 
FunX. All rights reserved.