FunX Amsterdam

Appelsap 2015 gaat mogelijk niet door

  1. Newschevron right
  2. Appelsap 2015 gaat mogelijk niet door

"We hebben niks tegen Appelsap, maar wel tegen Appelsap in het Flevopark." De organisatoren van dit hip hop-festival mogen nog niet beginnen met de opbouw. Het is namelijk nog onzeker of het populaire evenement wel doorgaat. Het collectief de Vrienden van het Flevopark hebben een kort geding aangespannen. Zij vinden dat het park geen plek is voor zo'n groot festival. Reporter Ouassima volgt alles live vanuit de rechtszaal. "Appelsap kan prima naar een sportveld in Watergraafsmeer."

Morgen om acht uur 's ochtends zou Stichting Appelsap eigenlijk beginnen met de opbouw. Maar nu de rechtszaak in volle gang is, is het nog maar de vraag of het festival wel doorgaat. De Vrienden van het Flevopark vinden dat het stadsdeel deze prachtige plek moet koesteren en zijn heel erg begaan met het groen in het park. Het stadsdeel vindt daarentegen dat Appelsap juist ook bijdraagt aan het aantrekkelijk maken van de stad en het stadsdeel.

Fingers crossed
Als toch besloten wordt dat het jaarlijkse evenement, dat eerst in het Oosterpark werd gehouden, niet doorgaat, dan moet de Stiching Appelsap zijn faillisement aanvragen. Er is in totaal zes ton besteed aan het festival. De rechter doet uiterlijk morgen om 09.30 uur uitspraak over de zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie