FunX Den Haag

Haagse Ufuk grijpt in tijdens steekpartij in bioscoop

  1. Newschevron right
  2. Haagse Ufuk grijpt in tijdens steekpartij in bioscoop

Het zal je maar overkomen: je zit rustig een film te kijken in de bioscoop, word je opeens gestoken met een steekwapen! Het gebeurde zaterdagavond in de bioscoop aan het Haagse Spui. Een man viel plotseling een 20-jarige vrouw aan en stak haar in haar arm. De 23-jarige Ufuk zat ook in de bioscoopzaal en zag het allemaal gebeuren. Hij twijfelde geen moment en schoot de vrouw te hulp.

held

De dader had voorafgaand aan de film een joint gerookt en nam een halve overgebleven joint mee naar binnen. Verschillende mensen vroegen hem of hij het misschien weg kon stoppen, omdat ze last hadden van de geur. Niet veel later flipt de verwarde man.

"De dader was heel erg gespannen, hij wisselde constant van plaats. Dus ik wist dat er iets zou iets gaan gebeuren. Het was pikdonker, hij zat rechts naast me. Ineens stond hij op en begon hij als een malle in te rammen op het slachtoffer"

In de volgende seconden gaat er van alles door Ufuk heen. "ik dacht: gebeurt dit nu echt!?". Dat de man ook een wapen bij zich heeft, weet Ufuk op dat moment nog niet.

"Het slachtoffer schreeuwde om hulp en uit instinct sprong ik op. Ik sprong op en pakte hem beet zodat hij niks meer kon doen."

geen hulp

Terwijl Ufuk op de dader zat, schreeuwde hij om hulp. Maar niemand kwam.

"Ik keek om me heen en keek mensen recht in hun ogen aan, maar niemand kwam helpen. Te triest voor woorden, maar gelukkig kwam er uiteindelijk iemand naar me toe."

Gelukkig is het dankzij Ufuk allemaal goed afgelopen en gaat alles goed met het slachtoffer. Ufuk hoopt dat mensen niet bang zijn om in het vervolg elkaar meer te hulp te schieten.

Ster advertentie
Ster advertentie