Entertainment

Jamal Ben Saddik post opvallende foto van zijn nieuwe baan als buschauffeur

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik post opvallende foto van zijn nieuwe baan als buschauffeur

Het lijkt erop dat Jamal Ben Saddik een opvallende carrièreswitch heeft gemaakt. De GLORY-kickbokser heeft namelijk een foto gepost waarop hij te zien is achter het bus stuur van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. In de caption schreef hij: “Life is full of surprises”, met als hashtag ‘De Lijn’.

Reacties

In de reacties onder de post wordt er vanuit verschillende emoties gereageerd. Sommigen vragen zich hardop af of het een grap is. Anderen reageren met de vraag of een bekende kickbokser met één miljoen volgers überhaupt wel een bijbaan nodig heeft. Daarnaast zijn er ook mensen die hun waardering betuigen voor zijn keuze. Zo reageert acteur Iliass Ojja (bekend van zijn rol als Taxi in Mocro Maffia) met: ‘Respect!!’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Carrièreswitch

De nieuwssite Bladna meldt dat verschillende nieuwssites berichten dat Jamal Ben Saddik financieel in zwaar weer zou verkeren. Dit zou volgens deze bronnen het gevolg zijn van Ben Saddik’s lange afwezigheid binnen de touwen. Bladna meldt dat Jamal Ben Saddik te kennen gaf dat zijn nieuwe baan in mentaal opzicht niet veel verschilt met het kickboksen. Hij laat naar eigen zeggen zien dat hij met zijn carrièreswitch bewijst dat hij op welke manier dan ook actief wil blijven.

V.S. Rico Verhoeven

Jamal Ben Saddik staat bekend als een begenadigd zwaargewicht. In totaal vocht hij driemaal tegen de huidige kampioen Rico Verhoeven. Het eerste gevecht in 2011 won Ben Saddik op knock out. In de tweede en de derde wedstrijd kwam hij er minder glorieus vanaf en moest hij in Rico zijn meerdere erkennen.

Schorsing

Ben Saddik vocht zijn laatste wedstrijd in de zomer van 2022. In dat gevecht sloeg hij de Roemeen Benjamin Adegbuyi in de eerste ronde naar het canvas. Later werd Ben Saddik voor vijftien maanden geschorst wegens een dopingovertreding tijdens datzelfde gevecht tegen Adegbuyi. Inmiddels is zijn schorsing alweer afgelopen en op zijn Instagram is te zien dat hij toewerkt naar zijn rentree.

Duidelijkheid

Of zijn eerdere schorsing iets te maken heeft met zijn carrièreswitch is niet bekend. Ook is het niet helemaal duidelijk of Ben Saddik daadwerkelijk in dienst is getreden bij vervoersmaatschappij De Lijn.

Ster advertentie
Ster advertentie