Entertainment

Ye's privéschool 'Donda Academy' aangeklaagd wegens onveilige situaties

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ye's privéschool 'Donda Academy' aangeklaagd wegens onveilige situaties

Kanye 'Ye' West blijft ons verbazen. Op dit moment ligt de Donda Academy, de privéschool van de Amerikaanse rapper, onder vuur wegens onveilige omstandigheden. Zo zouden er geen ramen aanwezig zijn "omdat Kanye geen fan was van ramen", laat een oud leraar weten. Ook zou er geen warm water zijn en is er een brand ontstaan door slechte elektrische bedrading.

Schending veiligheidsvoorschriften

De privéschool wordt aangeklaagd voor schending van verschillende veiligheidsvoorschriften. Voormalig leraar Isaiah Meadows is degene die een jaar geleden al met de informatie naar buiten kwam, maar nu pas echt een boekje vol schrikbarende details open doet. Hij heeft een aanklacht ingediend wegens onterecht ontslag, contractbreuk en schending van meerdere onderwijs-, gezondheids-, veiligheids- en arbeidsvoorschriften.

Geen glas in ramen

Volgens documenten in handen van Page Six klaagt Meadows Ye aan omdat hij in 2022 onterecht werd ontslagen nadat hij aan de bel trok wegens "de erbarmelijke situaties op de school". "In het midden van een klaslokaal was er een opening in het dak. Er werd geen raam geplaatst. Daardoor regende het vaak naar binnen en drong het water in de vloer. Als resultaat daarvan hing er een beschimmelde geur in de ruimte." Het dakraam zou bewust nooit zijn geplaatst omdat Ye "niet van glas hield".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen warm water

Maar dat was nog niet het enige probleem. Volgens Meadows was er ook een probleem met de bedrading. Er zouden onder andere telefoon- en elektriciteitsbedrading blootliggen. Hierdoor zou ooit al een brand zijn ontstaan in de buurt van het eetgedeelte van de studenten.

Daarnaast zou de Donda Academy geen werkend warm water hebben. Dit was ook al het geval tijdens de pandemie. Hierdoor konden handen of andere spullen niet op de juiste manier worden gewassen. "Dit heeft gezorgd voor ernstige sanitaire problemen", vertelt Meadows.

Nog een rechtszaak

De school van Ye wordt ook al aangeklaagd voor discriminatie en onrechtmatige beëindiging van arbeidscontracten. Twee oud-medewerkers hebben een rechtszaak aangespannen omdat ze vinden dat ze ten onrechte zijn ontslagen nadat ze hun zorgen hadden geuit over "onveilige praktijken" op de school

De Donda Academy werd opgericht door Ye en vernoemd naar zijn moeder, Donda. De school, waar zo'n honderd leerlingen les kregen van dertien docenten, kost voor de studenten 15.000 dollar per jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie