Entertainment

Mo Bicep krijgt boete van meer dan 37.500 euro na misleiden van volgers

foto: YouTube: MOBICEP
  1. Newschevron right
  2. Mo Bicep krijgt boete van meer dan 37.500 euro na misleiden van volgers

Mo Bicep is veroordeeld tot een boete van meer dan 37.500 euro wegens het kopen van duizenden nepvolgers voor zijn persoonlijke Instagram-account en voor het account van zijn bedrijf, MB Nutrition. De fitness-influencer werd al eerder op de vingers getikt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), omdat Mo hiermee zijn echte volgers heeft misleid.

Mo Bicep

Het bedrijf van Mo Bicep is niet meer weg te denken uit de fitness-wereld. Binnen korte tijd groeide MB Nutrition uit tot een razendpopulair sportsupplementen. Maar de fitness-influencer heeft een valse start gemaakt door 68.700 nepvolgers te kopen voor zijn persoonlijke Instagram-account en 12.000 voor het account van zijn bedrijf. Hierdoor verkreeg hij niet-authentieke engagement en heeft hij zijn echte volgers misleid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fikse boete

In 2021 werd Mo Bicep een fikse boete opgelegd van 100.000 euro. De fitness-influencer kon echter aantonen dat hij een groot deel van de gekochte volgers had verwijderd. Door dit te bewijzen hoopte Mo bicep dat het bedrag volledig kwijt werd gescholden, maar de boete verlaagd naar 37.500 euro. Na dit besluit stapte hij naar de Rotterdamse rechter om in hoger beroep te gaan. De rechtbank verklaarde het hoger beroep als "ongegrond", wat betekent dat Mo Bicep geen gelijk heeft gekregen en het hele bedrag alsnog moet betalen met de daarbij behoren rente van twee jaar. Mo Bicep moet eraan geloven en gaat als het aan hem ligt gelijk weer verder met het verdienen van de kost. Zo post hij vandaag een video waarin hij reclame maakt voor zijn supplementenlijn.

Ster advertentie
Ster advertentie