Entertainment

Khloé Kardashian laat tumor van gezicht verwijderen: "Blij dat we er vroeg bij waren"

foto: Instagram: Khloé Kardashian
  1. Newschevron right
  2. Khloé Kardashian laat tumor van gezicht verwijderen: "Blij dat we er vroeg bij waren"

Khloé Kardashian heeft onlangs een tumor van haar gezicht laten verwijderen. Dat maakt de 38-jarige realityster bekend op Instagram. Ze zit momenteel in het genezingsproces en draagt daarom verband op haar gezicht.

Verdacht bultje

"Ik heb verschillende Stories rond zien gaan over het verband op mijn gezicht dat steeds verandert en sommigen vragen zich af waarom ik dit de laatste weken draag", schrijft Khloé in de eerste van een reeks Insta Stories. "Na het opmerken van een klein bultje op mijn gezicht, denkend dat het niks meer was dan een puistje, liet ik het toch maar onderzoeken toen het na zeven maanden nog niet wegging."

Na onderzoek van twee artsen, die het bultje "ontzettend zeldzaam voor haar leeftijd" vonden, bleek dat Khloé zo snel mogelijk onder het mes moest. Het bleek namelijk om een melanoom te gaan, wat een vorm van huidkanker is.

Genezen

Het lukte Khloé's goede vriend en "een van de beste chirurgen in Beverly Hills" om de tumor succesvol van haar gezicht te verwijderen. "En nu zitten we in het genezingsproces." Ze moet voorlopig de verbandjes blijven dragen. Daarna zal er op haar wang een klein litteken en deukje te zien blijven. "Maar tot die tijd hoop ik dat je ervan geniet hoe geweldig ik deze verbandjes eruit laat zien."

foto: Instagram: Khloe Kardashian

Check jezelf

Khloé wil met haar verhaal anderen erop wijzen om je geregeld te laten checken. Zelf had ze op 19-jarige leeftijd ook al een kwaadaardige moedervlek op haar rug die ze operatief moest laten verwijderen. "Dus ik heb aanleg voor melanomen. Maar ook als je dat niet hebt, moet je het in de gaten houden", aldus de realityster. "Neem dit alsjeblieft serieus en controleer jezelf regelmatig en laat je jaarlijks checken."

Geluk

Het is belangrijk dat een melanoom op tijd wordt ontdekt. Deze agressieve vorm van huidkanker kan namelijk snel uitzaaien. Khloé is dan ook dankbaar dat ze er zo vroeg bij was. "Ik heb geluk dat ik er alleen maar een litteken en een verhaal om te vertellen aan overhoud. Veel mensen hebben dat geluk niet, dus ik ben er voor altijd dankbaar voor."

Ster advertentie
Ster advertentie