Events

Dutch Fashion Meets Marrakech

  1. Newschevron right
  2. Dutch Fashion Meets Marrakech
Op 21 januari vindt in het Marokkaanse Marrakech het mode-event "Dutch Fashion Meets Marrakech" plaats. Vijftien mode-ontwerpers uit Nederland zullen in de Red Sun Marrakech hun creaties tonen aan het publiek en een jury. De jury bestaat uit ‘Kamalia Creations’, Bjorn Kersten, Allan Vos en ‘Max & Jan’. Zij beoordelen de ontwerpers op hun creaties, die een mix zullen zijn van Westerse en Arabische invloeden.

Prijzen
De eerste prijswinnaar mag zijn/haar collectie tonen in de nieuwste boetiek van Max & Jan. Daarvan gaat 60% van de opbrengst naar de winnaar. De tweede prijs mag een creatie ontwerpen onder het label van Kamalia Creations en de derde prijs is volgens de organisatie nog een verrassing.

Initiatief
Initiatiefnemers achter “Dutch Fashion Meets Marrakech” zijn vier dames van de Fontys Academy for Creative Industries: Sharona Laurijssen, Farah Souiri, Sonia Ghazi en Alexandra Alberts. Hun streven? Een succesvol evenement neerzetten dat via modecreaties een samensmelting creëert tussen de Westerse en Arabische cultuur. Ze willen zo bovendien beginnend talent uit Nederland een kans geven in de keiharde internationale modewereld.

FunX is mediapartner
Ster advertentie
Ster advertentie