Films, Series & TV

VIDEO | Zoon Pablo Escobar over kindertijd: "Alsof ik in Disneyland leefde"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO | Zoon Pablo Escobar over kindertijd: "Alsof ik in Disneyland leefde"

De jeugd van Juan Pablo Escobar was als zoon van drugsbaron Pablo Escobar een combinatie van veel luxe en veel gevaar, zoals je ook al in Narcos kon zien. Juan heeft lange tijd weinig gezegd over zijn vader, maar deed in een recent interview bij het Australische tv-programma 60 Minutes een boekje open over zijn kindertijd.

Escobar in Disneyland

Juan Pablo Escobar groeide op in enorme landhuizen met olifanten en zebra's in zijn achtertuin. "Het was alsof ik in Disneyland leefde", vertelde hij bij 60 Minutes. "Giraffes, olifanten, motoren... we hadden genoeg te doen en genoeg geld om uit te geven," aldus Juan.

Trots op papa

Juan moest vluchten naar Argentinië. Daar veranderde hij zijn naam in Sebastián Marroquín. Dat betekent niet dat hij zijn vader minder is gaan bewonderen: "Er is geen enkele kans dat ik mijn vader kan haten. Ik wist namelijk niet wat hij allemaal deed. Ik was zelfs bereid mijn leven voor hem te geven" Voor Juan was Pablo Escobar geen slechte vader: "Ik ben niet trots op het geweld, maar wel op zijn liefde voor mij, mijn moeder en mijn zusje."

"Hij deed dingen waardoor je van hem ging houden en andere dingen waardoor je hem ging haten. Dat was mijn vader."

Nieuwe Pablo Escobar's

De serie Narcos draaide in de eerste twee seizoen om Juan's vader, maar dat baart hem vooral zorgen: "Het is niet de eerste keer dat hij opduikt in films en series," zegt de zoon van Escobar. "Het verhaal klopt echter nooit. Vaak gebruiken ze zijn naam om het verhaal te verkopen." Toch is Narcos de eerste verfilming die hem zorgen baart: "Ik krijg brieven van jongeren over de hele wereld die schrijven dat ze zoals mijn vader Pablo Escobar zouden willen zijn."

Ster advertentie
Ster advertentie