Films, Series & TV

Diego Luna speelt Tony Montana in Scarface-remake

  1. Newschevron right
  2. Diego Luna speelt Tony Montana in Scarface-remake

''Say hello to my little friend!'' Het is zover, er komt een remake van Brian de Palma's filmklassieker Scarface uit 1983. De rol van Tony Montana wordt vertolkt door Diego Luna, bekend van onder andere 'Star Wars Anthology: Rogue One', 'Dirty Dancing: Havana Nights' en 'Y tu mamá también'.

drugshandel

De film uit 1983 gaat over Tony Montana, een Cubaanse blootvluchteling die zich weet op te werken in de cocaïnehandel van Florida. Uiteindelijk bouwt hij zijn eigen imperium op, maar door zijn extreme verlangen naar geld transformeert hij tot een steeds agressievere en moorddadigere gangster. In de remake staat een Mexicaanse immigrant centraal. De nieuwe Tony Montana zal zijn werk als drugsbaas uitvoeren vanuit Los Angeles in plaats van Miami.

Geweld

De film is inmiddels al bijna 35 jaar oud, maar de legendarische uitspraken van Tony Montana zijn nog steeds gekend. Quotes als ''I always tell the truth. Even when I lie'', ''Say hello to my little friend'' en ''Who do I trust? Me, that's who'' staan in het collectieve geheugen gegrift. In de jaren '80 was Scarface een extreem controversiële film, vanwege de enorme hoeveelheid geweld en het grove taalgebruik. De klassieker van Brian de Palma was op zijn beurt ook een remake van Howard Hawks' gelijknamige film uit 1932.

Regie

De komst van een remake werd een tijd geleden al bekendgemaakt. In eerste instantie zou Antoine Fuqua ('The Magnificent Seven', 'Training Day', 'The Equalizer') de film regisseren, maar hij is op dit moment te druk met de sequel van 'The Equalizer' met Denzel Washington in de hoofdrol. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe regisseur. Volgens insiders staan Nicolas Winding Refn ('Drive', 'Only God Forgives', 'Bronson') en de Italiaanse regisseur Stefano Sollima ('Soldado', 'Suburra' en 'All Cops Are Bastards') bovenaan het lijstje van Universal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie