Films, Series & TV

Deze Turkse komedie scoort hoger dan Hollywoodkaskrakers

  1. Newschevron right
  2. Deze Turkse komedie scoort hoger dan Hollywoodkaskrakers

De Turkse komedie Recep Ivedik 5 is een groot succes in Nederlandse bioscopen. Met 15.500 bezoekers in de eerste drie dagen, scoort het bijna evenveel als het best bezochte Fifty Shades Darker (19.600) dat twee keer zoveel voorstellingen had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Humor

De Turks-Nederlandse Pinar Coskun organiseert jaarlijks een festival met Turkse films in Rotterdam en denkt wel te weten waarom de film zo'n succes is. "Het is makkelijke humor, heel plat. De komiek die de hoofdrol speelt, spreekt veel Turkse Nederlanders aan, door zijn verheerlijking van de cultuur", zegt zij tegen NOS.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trump

Volgens Pinar is de humor van hoofdpersonage Recep Ivedik (Sahan Gökbakar) te vergelijken met president Trump. "Hij heeft een paar oneliners, waarvan iedereen in een deuk ligt. Hij is tegen de elite, hij praat niet beschaafd en hij is dik. Hij is eigenlijk tegen alle algemene beleefdheidsvormen, net als Trump. Het zijn types die veel mensen aanspreken." Ook niet onbelangrijk is dat Recep laat zien dat Turken overal de beste in zijn.

Uitverkocht

In grote bioscopen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag waren afgelopen weekend alle voorstellingen uitverkocht. Om meer mensen van de film te kunnen laten genieten, verzorgt Pathé binnenkort extra voorstellingen.

Dus ja, voorlopig geldt in de bioscopen: Turkije nu #1!

Ster advertentie
Ster advertentie