Films, Series & TV

Locatiescout van Narcos doodgeschoten in Mexico

  1. Newschevron right
  2. Locatiescout van Narcos doodgeschoten in Mexico

In het laatste seizoen van Narcos kon je al zien dat Mexico gevaarlijk kan zijn, maar helaas heeft een locatiescout van de Netflix-serie dat aan den levende lijve moeten ondervinden. Carlos Muñoz Portal was voor het vierde seizoen van de populaire serie op zoek naar geschikte filmlocaties in Mexico en werd uiteindelijk dood gevonden in zijn auto in Temascalapa ten noorden van Mexico-Stad. De 37-jarige locatiescout zou eerder deze week al zijn doodgeschoten, maar het nieuws komt nu pas naar buiten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Netflix bevestigd dat locatiescout Carlos Muñoz Portal overleden is en condoleert zijn familie. Ze zeggen dat de politie nog onderzoek doet naar de dood van de locatiemanager. Een vriend van Muñoz, die anoniem wil blijven, zegt tegen El Pais dat hij mogelijk is vermoord door de lokale bevolking die geschrokken zijn van een onbekende camera: "Misschien dachten ze dat hij informatie verzamelde en zijn ze hem gevolgd naar zijn auto."

Weg uit Mexico?

Na de jacht op Pablo Escobar en het Cali-kartel lijkt het vierde seizoen van Narcos zich te focussen op het Mexicaanse Juarez-kartel. Professionals uit de Mexicaanse filmindustrie vrezen dat Netflix de stekker uit de opnames in Mexico trekt na deze moord en de serie in een ander land gaat opnemen. De afgelopen jaren zijn er meerdere filmprojecten uitgeweken naar landen als Colombia, Zuid-Afrika en Cuba vanwege het aanhoudende geweld in Mexico.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie