Films, Series & TV

'Dragon Ball'-bedenker Akira Toriyama op 68-jarige leeftijd overleden

foto: X - Hype
  1. Newschevron right
  2. 'Dragon Ball'-bedenker Akira Toriyama op 68-jarige leeftijd overleden

Akira Toriyama, bedenker van de legendarische animéreeks Dragon Ball, is op 68-jarige leeftijd overleden aan een hersenbloeding. Het droevige nieuws werd afgelopen nacht bekendgemaakt door zijn studio.

"Wilde meer bereiken"

In een verklaring meldt Bird Studio dat Toriyama al op 1 maart is overleden. "Hij werkte met zoveel enthousiasme aan nieuwe dingen en wilde nog zoveel meer bereiken. Echter, hij heeft de wereld heel wat mangatitels en kunstwerken nagelaten. Mede dankzij de steun van zoveel mensen over de hele wereld heeft hij zijn creatieve activiteiten de afgelopen 45 jaar kunnen voortzetten. We hopen dat Akira Toriyama's werk nog lang geliefd zal blijven door iedereen."

Herdenking

Volgens Bird Studio waren alleen Toriyama's gezin en enkele familieleden bij de uitvaart van de iconische schrijver en tekenaar. Het Japanse bedrijf vraagt fans om geen cadeaus, bloemen of andere giften te brengen naar de studio. Wellicht volgt er in de toekomst een herdenkingsbijeenkomst voor het publiek, zo valt te lezen in de verklaring.

Op social media delen veel fans van Toriyama wat zijn werk voor hen heeft betekent. Zo meldt de zoon van Ice Cube, O'Shea Jackson Jr, dat Dragon Ball zijn "leven heeft veranderd". "Die show heeft me veerkracht en doorzettingsvermogen geleerd, om zelfs in de slechtste tijden nooit de hoop te verliezen, en de kracht die je kunt tonen door anderen lief te hebben."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationaal fenomeen

Toriyama bedacht Dragon Ball in 1984. De mangareeks werd tot 1995 gepubliceerd in een tijdschrift en bevatte in totaal 519 hoofdstukken. In de jaren '90 groeide Dragon Ball uit tot een internationaal fenomeen. Niet alleen gingen de boeken wereldwijd honderden miljoenen keren over de toonbank, maar werden de animéreeksen, zoals Dragon Ball Z en Dragon Ball Super, door miljoenen animéfans bekeken.

Ster advertentie
Ster advertentie