Films, Series & TV

Matthew Perry weigerde 'Friends'-scène te filmen waarin Chandler vreemdgaat op Monica

foto: Warner Bros
  1. Newschevron right
  2. Matthew Perry weigerde 'Friends'-scène te filmen waarin Chandler vreemdgaat op Monica

Veel Friends-fans kunnen zich niet voorstellen dat Chandler ooit zou cheaten op Monica. Toch was het in één aflevering bijna zover gekomen, ware het niet dat Matthew Perry, die de rol van Chandler speelde, daar hoogstpersoonlijk een stokje voor stak. De acteur die op 28 oktober overleed, besloot op de dag van de opname dat de scène geen goed idee zou zijn. Dat onthult Lisa Cash, die in 1999 als figurant in Friends verscheen. "Matthew Perry weigerde om de scène te spelen, omdat het publiek hem nooit zou vergeven als hij Monica zou bedriegen."

Lisa Cash in 'Friends'

Lisa Cash fungeerde als stewardess in een van de afleveringen waarin de hele Friends-crew naar Las Vegas vertrok. In gesprek met TMZ legt ze uit dat de makers van de serie eigenlijk een hele andere rol voor haar in gedachte hadden. "Er was een scène waarin Monica en Chandler in Vegas ruzie hadden over het feit dat Monica met Richard aan het lunchen was. In het oorspronkelijke script zou Chandler vervolgens naar zijn hotelkamer gaan en iets via de roomservice bestellen."

Cash was dan eigenlijk degene geweest die de order van Chandler zou komen brengen. "Ik zou namelijk als hotelmedewerker in de serie verschijnen en overduidelijk contact zoeken met Chandler. We zouden met elkaar praten, lachen en langzaamaan belanden in een intieme setting. In het script stond dat Chandler uiteindelijk met mijn personage zou vreemdgaan op Monica."

Chandler wilde Monica niet bedriegen

Volgens Cash was het bij de hele crew bekend wat er in de serie zou gaan gebeuren: er zou in ieder geval een tijdelijke breuk plaatsvinden tussen Chandler en Monica. "We hadden het al een aantal keer gerepeteerd en waren klaar om het op te nemen. Maar op de dag van de opname kreeg ik te horen dat Matthew Perry naar de schrijvers van het script was gegaan en had gezegd: 'Het publiek zal me nooit vergeven als ik Monica bedrieg'."

Hoewel Cash het destijds jammer vond dat ze genoegen moest nemen met een minder prominente rol in de serie, heeft ze inmiddels begrip voor de keuze van Matthew Perry. "Hij had waarschijnlijk helemaal gelijk. Het feit dat hij zou vreemdgaan, zou mogelijk het verloop van de hele show hebben veranderd. Hij was zich bewust van iets groters, waar anderen wellicht niet zo bij stil hadden gestaan. En daarbij komt dat mijn vliegtuig-scène met Rachel (Jennifer Aniston) en Ross (David Schwimmer) ook erg leuk was. Dus ik ben nog steeds heel erg trots op mijn rol en heb er geen vervelende gevoelens aan overgehouden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie