Films, Series & TV

Margot Robbie tientallen miljoenen rijker dankzij succes van 'Barbie'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Margot Robbie tientallen miljoenen rijker dankzij succes van 'Barbie'

We kunnen gerust stellen dat Barbie dé film van de zomer is. De monsterhit heeft inmiddels meer dan een miljard dollar opgeleverd en trekt nog altijd duizenden bioscoopbezoekers. Niet alleen uitgever Warner Bros. is daar ontzettend blij mee, maar ook Margot Robbie. De hoofdrolspeelster van Barbie lijkt er dankzij het succes van de film namelijk tientallen miljoenen dollars op vooruit te gaan.

50 miljoen dollar

De 33-jarige Robbie sleepte net als Ryan Gosling een salaris binnen van 12,5 miljoen dollar voor haar rol in Barbie. In tegenstelling tot Gosling is de Australische ook producent van de immens populaire film. Om die reden heeft ze ook nog recht op een deel van de opbrengsten van de film. Het ziet er dan ook naar uit dat Robbie zo'n 50 miljoen dollar op haar bankrekening mag bijschrijven, zo meldt Variety.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1,2 miljard dollar

Barbie is met een opbrengst van zo'n 1,2 miljard dollar niet alleen een wereldwijde kaskraker, maar ook de succesvolste film ooit geregisseerd door een vrouw. Daarnaast is de film van Greta Gerwig op Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 de meest winstgevende film ooit van Warner Bros. Ook Gerwig kan binnenkort dus een leuke bonus verwachten.

De kans is groot dat Robbie haar geluk niet op kan na het succes van Barbie. De actrice bracht zelf het idee van de film naar Warner Bros. en wist de filmstudio ervan te overtuigen dat de film met gemak een miljard zou opleveren.

Ster advertentie
Ster advertentie