Food

RECEPT: Vegetarische kip tortilla pizza

  1. Newschevron right
  2. RECEPT: Vegetarische kip tortilla pizza

Iris Raaijen, de blogger achter Life by Iris heeft een hele lekkere, vegetarische kip pizza gemaakt. Tijdens haar studie Rechten, die ze al heeft afgerond, is zij het Instagram account 'Lifebyiris' gestart, waarin zij mensen weet te inspireren op het gebied van sporten, koken, bakken en gezondheid.

"Toen FunX Food mij vroeg of ik een recept wilde delen, was ik natuurlijk direct enthousiast. Over de vraag of het gezond maar toch simpel kon zijn, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wist direct wat ik ging maken namelijk deze tortilla pizza. En echt waar, deze pizza variant is net zo lekker en krokant als een 'echte' pizza. Daarbij is die ook veel minder calorierijk! Het leuke van zelf (tortilla) pizza's maken, is dat je eindeloos kan variëren met toppings. Dit keer koos ik voor een vegetarische kip tortilla pizza met champignons, paprika, Parmezaanse kaas en rucola."

Ingrediënten:

  • 2 volkoren tortilla wraps
  • 80 gram tomatensaus
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 90 gram vegetarische kip
  • 100 gram champignons
  • 1 paprika
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de vegetarische kip in kleine blokjes.
  3. Doe dit ook bij de paprika en champignons.
  4. Doe de tortilla wraps (zonder toppings) voor ongeveer 7 minuten in de oven.
  5. Bak ondertussen de vegetarische kip goudbruin en bak de paprika en champignons de laatste minuutjes ook even mee.
  6. Beleg de tortilla wraps (als de 7 minuten om zijn) met de tomatensaus, daarna de Italiaanse kruiden en tenslotte met de vegetarische kip, de paprika, de champignons en de Parmezaanse kaas.
  7. Doe de tortilla wraps nogmaals ongeveer 7 minuten in de oven (let op dit kan per oven verschillen, de wraps moet in ieder geval bruin en krokant worden en de kaas moet gesmolten zijn).
  8. Haal de tortilla pizza's uit de over en bestrooi ze nog met wat rucola. Daarna is het tijd om te genieten van jouw heerlijke, krokante en voedzame pizza!

En eet smakelijk!

Volg @lifebyiris op Instagram voor meer tips!



Ster advertentie
Ster advertentie