Food

Zo ziet het leven als persoonlijke kok van Rihanna eruit

  1. Newschevron right
  2. Zo ziet het leven als persoonlijke kok van Rihanna eruit

Heb jij je ooit afgevraagd wat er dagelijks op het bordje van Rihanna ligt? Debbie Solomon, Rihanna's persoonlijke kok, vertelt er wat meer over. Debbie heeft gekookt voor onder anderen Heidi Klum en Eva Mendes en reist nu met RiRi over de wereld om haar dagelijks van ontbijt, lunch, diner en late-night snacks te voorzien.

Telefoontje

Debbie rolde per toeval in de rol van Rihanna's persoonlijke chef-kok. Ze was aan het werk als kok in een hotel en deed daarnaast ook wat eigen projecten. Op een dag kreeg ze een telefoontje van een onbekend persoon. Hij zei dat een klant van hem een blog had gezien over het eten van Debbie. Hij vroeg haar wat eten af te droppen bij Sony Studios.

Curry

Dat deed Debbie. Ze maakte rijst met een curry van kip. De volgende dagen belde het onbekende nummer weer met een paar requests. Pas toen ze officieel de baan van persoonlijke chef kreeg, kwam ze erachter dat ze voor niemand minder dan Rihanna zou gaan koken.

Druk leven

Vanaf toen stond haar leven op z'n kop. Het eerste dat ze moest regelen was het eten voor een Super Bowl-feest bij Rihanna thuis. Vervolgens stond haar 25-jarige verjaardag in Hawaï op de planning. Daarna ging ze mee op tour met Rihanna.

Mama's eten

Debbie is geboren in Jamaica en verwerkt vaak Jamaicaanse invloeden in haar gerechten. Rihanna is opgegroeid met de typische gerechten van Guyana en Barbados. Chef Debbie schakelde daarom Rihanna's moeder in voor de instructies om de gerechten te maken waar RiRi van houdt.

eten

In een interview vertelt Debbie dat Rihanna een stemmingseter is, haar wensen veranderen elke dag. Maar ze heeft wel een aantal favoriete gerechten en ingrediënten. Volgens chef Debbie eet Rihanna alle soorten proteïnen en groenten en houdt ze van rijst en pasta. De chef heeft altijd een voorraad eigen kruiden mee, waaronder maggiblokjes, komijnzaadjes en adobo.

Ster advertentie
Ster advertentie