Food

Het perfecte ontbijt: chocolate pancakes met cream cheese

  1. Newschevron right
  2. Het perfecte ontbijt: chocolate pancakes met cream cheese

Deze chocoladepannenkoeken zijn hemels! De American Chocolate pancakes zijn superluchtig en zien er ook nog eens mooi uit. Lees hieronder het recept:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BENODIGDHEDEN

- 200 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder
- 50 gram kristalsuiker
- 300 milliliter karnemelk
- 2 eieren
- Niet-gezouten roomboter
- Rode kleurstof
- Baking soda
- Zout
- 110 gram roomkaas
- 60 milliliter onopgeklopte slagroom
- 2 theelepels vanille-extract
- Rode vruchten (aardbeien/frambozen)
- Verse munt
- 40 gram poedersuiker

Bereiding

- Doe de roomkaas in kom
- Gooi de poedersuiker erbij
- Gooi de vanille-extract erbij
- Mix alles tot een glad geheel
- Klop slagroom erdoor
- Zet de cream cheese topping in de koelkast op op te stijven
- Gooi bloem in een kom
- Gooi cacaopoeder erbij
- Doe de suiker erbij
- Voeg een snufje baking soda en zout toe
- Mix dit
- Pak een andere lege kom
- Doe hier karnemelk in
- Voeg de eieren toe
- Mix de ‘natte ingrediënten’ tot geheel
- Schenk de natte bij de droge ingrediënten
- Mix alles
- Smelt 60 gram boter
- Mix de gesmolten boter door het beslag
- Maak een pan heet en doe er een eetlepel olie in
- Bak de pannenkoeken
- Maak een stapeltje
- Top het af met de cream cheese topping een blaadje munt en aardbeien

Ster advertentie
Ster advertentie