Events

Beleef tropische sferen tijdens het Fernandes Zomercarnaval

  1. Newschevron right
  2. Beleef tropische sferen tijdens het Fernandes Zomercarnaval
Het Fernandes Zomercarnaval gaat aankomend weekend van start. Op vrijdag 29 juli wordt het festival geopend met de Fernandes Battle of Drums presented by FunX. Vier brassbands strijden tegen elkaar op de Coolsingel in Rotterdam. Op de bijzondere avond vindt bovendien een bijzonder optreden van Damaru plaats. De Surinaamse zanger gaat bovendien de FunX remix van de track 'Suriname' voordragen aan het publiek. Dit gaat hij samen met de winnaar van de battle van 2010, Earthquake Brassband, doen.

Straatparade
Op zaterdag 30 juli gaat de straatparade van start in hartje centrum Rotterdam. Onder begeleiding van tropische muziek lopen dan honderden mensen gekleed in kleurrijke kostuums door de binnenstad. De nieuwe Zomercarnaval Queen, Sulimar Cook, is dan ook aanwezig op een van de praalwagens.

De parade gaat om 13:00 uur van start vanaf de Boompjeskade bij de Erasmusbrug. Aan het eind van de middag eindigt de stoet bij het beginpunt. Het feest gaat hierna gewoon door in de stad. Op de Coolsingel zijn er op het podium verschillende live optredens van artiesten uit binnen en buitenland.

Route


Voor meer informatie over de bereikbaarheid kan je hier terecht.


Beelden Zomercarnaval 2010


Ster advertentie
Ster advertentie