FunX

"Zwarte acteurs krijgen de kans niet"

  1. Newschevron right
  2. "Zwarte acteurs krijgen de kans niet"
Het 42ste International Film Festival Rotterdam opent vanavond met de première van 'De Wederopstanding Van Een Klootzak'. Daarin overleeft een Amsterdamse crimineel een moordaanslag en keert hij met aangescherpte zintuigen terug in het leven. De film volgt ook een depressieve lijfwacht, een hoteleigenaresse met een zieke kat, een echtpaar met verdriet en een Angolees jongetje.

Fernando sprak vanochtend met acteur Goua Robert Grovogui, die de Angolese ex-kindsoldaat Eduardo speelt in 'De Wederopstanding van een Klootzak'. Hij is binnenkort ook te zien in de Telefilm Exit. Daarvoor werkte Goua samen met een aantal donkere acteurs en hun talent verbaasde hem. Robert zegt dat iedereen klaagt over een tekort aan acteurs met een donkere huidskleur, maar volgens hem zijn er in Nederland heel veel en hele goede. "Alleen jammer dat ze de kans niet krijgen. Ik weet zeker dat als een van die jongens uit Exit de kans had gekregen, die ik had. Dat zij het dan beter zouden doen als ik."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F76108469"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie