FunX

Je bent gay, maar kom je uit de kast?

  1. Newschevron right
  2. Je bent gay, maar kom je uit de kast?
Tim Hofman kwam bij wijze van experiment uit de kast om te checken hoe Nederland hierop zou reageren. Wat bleek? De media vond het nieuwswaardig dat Tim gay was, maar is dat niet doodnormaal? Zarayda legde je daarom de volgende stelling voor: 'Als je gay bent, hoef je niet per se uit de kast te komen'en 53,7% was het hiermee eens.

Uitkijken

Zarayda sprak met Isaac, een FunX luisteraar die homoseksualiteit niet logisch vindt. "God heeft de man en de vrouw gemaakt, geen man en man. Maar als je homoseksueel bent, vind ik wel dat je dat moet zeggen. Het is wel goed voor de omgeving om dat te weten, dat zou voor mij ook wel prettig zijn. Dan weet ik: dat is een homo en daar moet ik voor uitkijken. Als het mijn vriend zou zijn, stopt de vriendschap per direct."

Acceptatie

Wouter belde in omdat hij op Isaac wilde reageren: "Waarom mensen niet uit de kast komen, is omdat ze bang zijn dat ze niet geaccepteerd worden. Dus er moet een gevoel gecreëerd worden bij iedere homoseksueel dat ze zonder schaamte homoseksueel kunnen zijn." Beluister hieronder beide reacties.



Zarayda sprak uiteraard ook met Tim Hofman: "Afgelopen zondag hadden we een special over homoseksualiteit en de acceptatie ervan dus ik wilde voelen hoe het was om te zeggen dat ik homoseksueel was. Voor mij pakte het heel goed uit; men was heel aardig voor me." Tim vertelde dat vrienden en kennissen hem feliciteerden en zeiden dat ze het fijn vonden dat hij zichzelf kon zijn. "Veel zeiden ook dat ze het altijd al wisten haha. Dus ik zou zeggen: als het voor jou het moment is: ga ervoor."



Op Facebook vlogen de felle reacties je om de oren. Zo zei Meochia "Ooit ga je uit de kast moeten komen." Ferhat was het daar niet mee eens: "Laat ze gewoon in de kast blijven, met een groot slot erop!" Melissa vindt het maar gemekker: "Ik ben er trots op dak uit de kast ben en heb schijt aan de kont kussende, in hokjes denkende, rotkoppen. Get your own life like I did!"

Ster advertentie
Ster advertentie