FunX

Mi no por hala rosea #MitchHenriquez

  1. Newschevron right
  2. Mi no por hala rosea #MitchHenriquez

Ja maar, er is natuurlijk niks fijner dan de week van Keti Koti beginnen met een filmpje van 4 a 5 blanke mannen die een donkere man in de boeien slaan en net zo lang los op hem gaan tot hij levenloos is. En dan als je daar achter komt, gewoon met zijn allen rustig voelen of hij nog wel hartslag heeft, beetje beteuterd om je heen kijken en de boeien gewoon laten zitten, want waarom zou je die af doen?

Wat ook handig is, is dat je hem gewoon achter in de ME bus gooit, want waarom zou je ter plekke de ambulance bellen? Dat is natuurlijk niet handig, want dan beken je gelijk dat je hem ter plekke tot aan het randje van de dood hebt gebracht. Als je hem in de auto gooit, kan je in ieder geval nog claimen dat hij onderweg in de bus onwel werd. Hoe moet het openbaar ministerie je anders vrijpleiten, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

Het wachten is op de Nederlandse vertaling van de beelden waarin de man I Can’t Breathe hijgt. Ik kan niet ademen. Mi no por hala rosea. We hebben een Nederlandse Eric Garner en zijn naam is Mitch Henriquez. De vraag is nu natuurlijk wat deze man verkeerd heeft gedaan. Waarbij de vraag natuurlijk altijd blijft, bestaat er wel iets dat je verkeerd kan doen, dat dit als gevolg zou moeten hebben.

Ik weet niet of je wel eens onder op een hoopie hebt gelegen, je weet wel, als al je vrienden bovenop je springen zodat er 500 kilo vlees op je ligt. Dat is voor iemand in gezonde conditie al benauwend na een minuutje of één. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe dat moet zijn als je gedronken hebt, obese bent, in een warm park bent en ondertussen liggen er 5 volwassen mannen met je te worstelen.

De rijksrecherche is op zoek naar beelden van de arrestatie zegt men vandaag in de media. Die beelden stonden gister al online, maar ze zoeken misschien nog even verder naar beelden die hun versie van het verhaal ondersteunen. Altijd handig voor de goede uitstraling, zo een oproep. Misschien gelijk even beelden zoeken waarop je ziet dat de man roept dat hij een wapen heeft.

Volgens familie was hij luidruchtig en met vrienden aan het schreeuwen, iets dat niet raar klinkt, als je Antilliaanse vrienden hebt. Maar stel dat hij riep dat hij een wapen had, moet je hem dan met 4 man tackelen en bont en blauw slaan, met knuppels, op zijn hoofd? En als iemand niet meer beweegt, ga dan van hem af, doe zijn boeien af en zorg voor iemands gezondheid. Want je bent een agent, geen rechter en beul tegelijk.

De man was bij een optreden van UB40. Op vakantie bij familie, gezellig zomer aan het vieren in een park op een festival. Je weet wel, waar je gefouilleerd wordt als je naar binnen wil en waar je al je eten en drinken moet weg gooien. Dus hoe groot is de kans dat hij bewapend was en moet je agenten uit Den Haag direct serieus nemen? De stad waar je ongewapende Richi neerschiet die wegrent of waar ze Moes invalide slaan. Ik weet het niet, maar om een expert uit de Schilderswijk te quoten: “Oh ja, dit haalt toevallig de massa, dit weten we hier al lang.

Tim Beumers

Ster advertentie
Ster advertentie