FunX

VIDEO | Fresku over Mitch Henriquez: "Gelukkig kunnen wij nu zelf nieuws creëren"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO | Fresku over Mitch Henriquez: "Gelukkig kunnen wij nu zelf nieuws creëren"

Fresku gaf vandaag bij FunX aan dat hij erg nerveus was voor zijn optreden op het WOOHAH Festival. "Ik was heel nerveus, omdat het de eerste keer in deze setting was met liveband in plaats van een dj-set. Uiteindelijk gingen mensen helemaal los!"

Insmeren met olie

Volgens Fresku is optreden met een liveband veel moeilijker dan alleen met een dj: "Het is vijf a zes keer moeilijker, maar we hebben het gedaan. Ik krijg dan echt zo'n gevoel van ik trek dadelijk mijn shirt uit, smeer mezelf in met olie en ga gewoon worstelen met iemand uit vrolijkheid."

Mitch Henriquez

Naar aanleiding van de dood van Mitch Henriquez en de rellen die daarop volgden gooide Fresku deze tweet de wereld in:

Fresku vertelde FunX-dj Niels dat hij daarmee doelde op de beelden van de geweldadige arrestatie waarna Mitch Henriquez overleed. De beelden van de Arubaan die in Den Haag omkwam, roepen volgens hem dezelfde gedachte bij iedereen op. Daarom nam Fresku bewust de tijd om via zijn kanalen een positieve boodschap te verspreiden in plaats van een negatieve message: “Het positieve is dat we in dit digitale tijdperk toch als burgers iets kunnen filmen en online kunnen zetten, terwijl dat nieuws ontbreekt in onze geschiedenis, media en krantenkoppen.”

NOOIT MEER TERUG

Fresku brengt op 4 september zijn nieuwe album Nooit Meer Terug uit. Op 11 september vindt de albumrelease plaats in zijn hometown Eindhoven. Daarna tourt de rapper door heel Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie