FunX

Gökhan Saki reageert bij FunX op afgepakte wereldtitel

  1. Newschevron right
  2. Gökhan Saki reageert bij FunX op afgepakte wereldtitel

Gökhan Saki won in 2014 van Tyrone Spong en werd daardoor wereldkampioen kickboksen. Een jaar later wordt zijn wereldtitel afgenomen door GLORY. "De regels bij boksen en kickboksen zijn zo dat je je titel binnen één jaar moet verdedigen," vertelde Gökhan bij FunX. "Ik kon mijn titel niet verdedigen, omdat we het met GLORY niet eens werden over een contract."

Betalen

Gökhan Saki had nog één wedstrijd in zijn contract had staan: "Voor die partij wilden ze me ineens minder betalen. Ze willen zich meer richten op B-vechters en nieuwe jongens, maar die krijgen nu bedragen waar wij van droomden toen we begonnen," zei hij tegen Morad & Shay.

Wij zijn GLORY

Vroeger was K1 de grote bond en nu is GLORY dat, maar Gökhan Saki zegt dat hij en een handjevol kickboksers daar voor verantwoordelijk zijn: "Voordat Glory bestond waren wij volop aan het vechten bij K1. Wij zijn de namen die GLORY hebben gemaakt. Zij willen ons minder betalen terwijl wij presteren."

Contractbespreking

Er bestaat nog een kans dat Gökhan Saki zijn titel nog terugpakt, want de besprekingen met GLORY lopen nog: "Ik ben nog met GLORY in gesprek, dus als we er toch uitkomen, dan is die titel zo snel mogelijk weer van mij. Dat beloof ik jullie," zei de Turkse Nederlander vanmiddag bij FunX.

Pak slaag

Op 19 september vinden de gevechten plaats waarbij de wereldtitel van Gökhan Saki naar een ander zal gaan. De kickbokser zegt dat de jongens die dan vechten, weten dat hij de echte kampioen is. "Degene die tegen mij moest, is nu blij dat hij niet meer tegen mij hoeft te vechten. Dat weet ik wel zeker. (..) Als dat moment er komt, dan geef ik ze weer een pak slaag."

Ster advertentie
Ster advertentie