FunX

Tim's column: Krakakaaa!

  1. Newschevron right
  2. Tim's column: Krakakaaa!

Nederland zit bijna zonder munitie, dus kwam de politiek met het "geniale" idee om militairen in opleiding niet meer met echte kogels te laten schieten. Ze moeten maar PANG! PANG! en KRAKAKAAA! roepen. Tim Beumers ziet het al helemaal voor zich...

Tim's column: Krakakaaa

Ja maar, er is een prachtig spreekwoord voor de politiek in Den Haag. Het lijkt om een voetbalspreuk, maar dan andersom: geen daden maar woorden. Als er ergens alleen maar gepraat wordt en geen reet wordt waargemaakt van wat er wordt gezegd is het daar wel. Dus sommige beslissingen die gemaakt worden lijken heel raar, maar zijn vanuit het perspectief van “geen daden maar woorden” heel logisch.

Zo werd er een lange tijd geleden al aan de kamer gevraagd om de munitie voorraden op peil te houden. Je weet wel, de kogels die je nodig hebt om de wapens nuttig te maken. De wapens die je nodig hebt om het land te verdedigen, in het geval dat de Duitsers weer gek gaan doen of zo. Niet dat dat gaat gebeuren, maar stel.

Maar ja, waarom zouden we dat doen? Voor zo een beslissing heb je visie nodig en ja, dat staat simpelweg niet in de omschrijving van politicus, visie hebben. Om politicus te worden, moet je alleen maar alles doen wat in je macht ligt om jouw macht vast te houden of te vergroten en je moet op geen enkel moment aan de burger denken.

Nu de munitie bijna op is, trekt men aan de bel en is er een pracht oplossing gekomen vanuit Den Haag. Tijdens de opleiding moeten de militairen maar zonder kogels oefenen en “pang pang” roepen als ze schieten. Dat is natuurlijk superhandig. Op je knieën het doel besluipen en dan “pang pang, jij bent dood!”.

Als je de gemiddelde leeftijd van soldaten in opleiding combineert met het IQ dat je nodig hebt om te beslissen dat je wel in Afghanistan wil vechten om de belangen van de geopolitieke psychopaten te vertegenwoordigen, dan kom je toch snel tot de conclusie dat deze mensen nog niet heel lang geleden ook nog rond rende en “piew piew jij bent de boef” riepen.

Onze vijanden in het buitenland zullen angstig toekijken, hoe onze helden rond rennen op de trainingsvelden en luidkeels een mitrailleur nadoen! Niemand zal ons nog aan durven aanvallen als ze onze vocale strijdkrachten horen. We hebben als geheim wapen gevraagd of Stefano “Krakakaa” Bosten workshops wil geven. Zo hebben we het “pang pang” kunnen opschroeven tot salvo’s van gelijkwaardige “Krakakaaa’s”

Ik vind dit zo geniaal dat we hier niet moeten stoppen. Laten we alle sirenes vervangen met agenten en ambulancemedewerkers die uit het raam hangen en “WIEEJOOEWIIEJOOE” schreeuwen. Vrachtwagenchauffeurs gillen voortaan heel hard “PIEP PIEP PIEP” uit het raam. En brandweermannen blussen geen brand meer, maar die houden de slang vast en schreeuwen collectief “PSSSSSSSHT PSSSSSSSSSSSSHT”.

Maar dat werkt toch niet? Tim? Nee natuurlijk is het een stomme oplossing, maar bekijk het door de ogen van een politicus. Het draait toch om wat je zegt, niet om het feit dat het compleet nutteloos is wat je zegt. Dus dit is gewoon een prima oplossing en als je het er niet mee eens bent, kan je altijd nog gaan protesteren en heel hard met zijn allen roepen dat er iets moet veranderen. Vergeet niet om af en toe “pang pang” te roepen.

Ster advertentie
Ster advertentie