FunX

Clarence Seedorf: "Ik heb geen ambitie om per se in de voetballerij te blijven"

  1. Newschevron right
  2. Clarence Seedorf: "Ik heb geen ambitie om per se in de voetballerij te blijven"

Clarence Seedorf vertelde in Start aan Fernando dat hij geen ambitie heeft om per se in de voetballerij te blijven. Dat neemt niet weg dat de oud-voetballer zich blijft inzetten voor het goede doel. Zo ook aanstaande zaterdag. Dan speelt de voetbal legend een benefietwedstrijd in Alkmaar met andere grote namen, zoals Thierry Henry, Luis Figo en Zinedine Zidane.

ENTHOUSIASTE VOETBALLEGENDES

In het AZ-stadion nemen de Laureus All Stars het vijf september op tegen de Real Madrid Legends tijdens Kick Off For Good. “De jongens die meedoen zijn zich er heel erg van bewust dat ze wat kunnen betekenen voor elkaar, maar ook voor de minderbedeelden. Ze zijn heel enthousiast.” Thierry Henry vliegt zelfs met zijn privéjet naar Nederland hiervoor.

De opbrengst van de benefietwedstrijd gaat naar de jeugdsportprojecten van de stichting Laureus Nederland, waar Clarence bestuurslid van is.

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

Mr. Championsleague noemt zichzelf mentaal onafhankelijk. Daarmee bedoelt Clarence dat hij groter denkt en meer doet dan voetballen alleen. “Voetbal is de grootste sport ter wereld en dus ook de grootste verantwoordelijkheid sociaal gezien. Daar hebben we zeker nog wat te doen.”

De voormalige hoofdtrainer van de Italiaanse voetbalclub AC Milaan hoeft als het aan hem ligt dus niet per se in de voetballerij te blijven. “Ik vind het wel mooi om mijn ervaringen te kunnen delen. Bijvoorbeeld bij mooie projecten of bij een club, dan heb ik zeker de motivatie om in de voetballerij te blijven als coach.”

De 39-jarige voetbalveteraan vertelde ook nog dat je hem regelmatig op de tennisbaan kan vinden en hij is de eigenaar van meerdere restaurants in Italië.

Ster advertentie
Ster advertentie