FunX

Regisseur Hesdy Lonwijk: "Witte cast Flikken Rotterdam is trend in Hilversum"

  1. Newschevron right
  2. Regisseur Hesdy Lonwijk: "Witte cast Flikken Rotterdam is trend in Hilversum"

Rotterdam is één van de meest multiculturele steden van Nederland. Je ziet mensen met roots in alle windstreken, van Marokkanen, Chinezen en Kaapverdianen tot Turken en Surinamers. Dat zie je echter niet terug in de cast van de nieuwe serie Flikken Rotterdam. Volgens regisseur Hesdy Lonwijk is dit de trend in Hilversum.

De regisseur van onder andere Feuten en Seinpost Den Haag vertelde bij Morad & Shay dat er niet breed gecast wordt: "Een gemêleerde cast is helaas nog steeds niet te zien op de Nederlandse televisie."

Andere acteurs

Hesdy Lonwijk vindt dat castingbureaus en makers vaak niet verder kijken dan hun neus lang is. Zo ontving hij weleens alleen maar witte mannen in het aanbod van castingbureaus: "Dan geef ik aan dat ik ook andere acteurs wil zien en daar luisteren ze ook naar, maar ik denk niet dat iedere regisseur dat doet."

Kortzichtigheid

Hesdy Lonwijk denkt niet dat de makers bewust donkere acteurs hebben uitgesloten. "Ze denken er niet aan en doen geen moeite." Volgens de regisseur hebben we in Nederland nog een lange weg te gaan: "Emmy-winnares Viola Davis zei nadat ze een Emmy won hetzelfde. Het is geen gebrek aan talent of capaciteit, maar een gebrek aan kansen die je krijgt. De mensen die aan de touwtjes trekken, denken er niet over na. Ik noem het geen racisme, maar kortzichtigheid."

Flikken Rotterdam

Na de eerste foto nu de eerste beelden. Maak kennis met de cast van Flikken Rotterdam. En, wat is je eerste indruk?

Posted by Flikken Rotterdam on dinsdag 29 september 2015

Burgemeester Aboutaleb kijkt met enorm veel belangstelling uit naar de serie.

Ster advertentie
Ster advertentie