FunX

Jonna Fraser: van SingStar naar een eigen EP en een gouden plaat!

  1. Newschevron right
  2. Jonna Fraser: van SingStar naar een eigen EP en een gouden plaat!

'Waarom moet je altijd zo schreeuwen!' Waar dit op slaat? Jonna Fraser! Gisteravond was de releaseparty van zijn EP Goed Teken in de Melkweg. Hij kreeg ook nog eens een gouden plaat uitgereikt voor Ik Zag Je Staan. Ondanks alle brakheid, kwam de rapper vanmorgen toch de FunX studio ingerold voor een interview met Fernando!

De beste man was behoorlijk gespannen voor zijn releaseparty. "Ik zeg je eerlijk, ik was de hele dag al zenuwachtig. Niemand moest met me praten. De dag daarvoor was ik bij de releaseparty van Broederliefde en daar zijn we helemaal losgegaan. M'n stem was zelfs een beetje weg. Ik heb echt keelsnoepjes moeten nemen en veel thee met honing gedronken."

SingStar

Van SingStar naar een gouden plaat en een eigen EP. Jonna Fraser had zelf nooit gedacht dat het zo zou gaan. "Ik speelde vroeger SingStar met mijn broer. We hadden die mics aangesloten op de pc, een pokoe opgenomen en gewoon op MSN gedeeld. Het ging best wel lekker in de buurt." Lekker genoeg om een rapgroepje te beginnen. "Op ons dertiende hadden we al optredens enzo. Maar meer voor de lol."

Grote inspiratie

"Muzikaal kijk ik op naar Kempi, Winne, Jiggy Djé en The Opposites." Maar Jonna's grootste inspirator is z'n broer. Op zijn EP met negen tracks, gaat het eerste nummer Door Jou over zijn broer. "Deze verse is voor m'n brada. Hij steunt me altijd in wat ik doe. Ik heb veel van hem geleerd. Ik ben trots op hem ik weet dat hij ook trots op mij is. Hij woont nu in Arnhem en ik in Zaandam, dus we zien elkaar echt weinig."

Pro powerwoman

Het tweede nummer op Jonna's EP heet Motion. Dit is er eentje voor de dames. "Het is een best wel zwoel liedje voor de zelfstandige dames. Ik hou daarvan, dames die stevig in hun schoenen staan. Ik ben pro powerwoman. Ik heb het van m'n moeder geleerd. Respect hebben voor vrouwen. Altijd. Mooie wezens."

In de onderstaande audio vertelt Jonna meer over de andere tracks van zijn EP.

Ster advertentie
Ster advertentie