FunX

Van ballerina naar illusionist: "Je moet kapot hard trainen"

  1. Newschevron right
  2. Van ballerina naar illusionist: "Je moet kapot hard trainen"

Ooit was Sabine van Diemen ballerina en de assistent van goochelaar Hans Klok, maar nu treedt ze in zijn voetsporen. "Je moet fysiek sterk en lenig zijn. Je moet kapot hard trainen." Dat vertelde ze vanmorgen in Start. Vanaf 8 juli staat Sabine als eerste Nederlandse illusionist in de grote Londense illusionistenshow The Impossible.

Deze waaghals durft veel. "Ik doe heel veel stunts. Heel veel gevaarlijke dingen. Ik word bijvoorbeeld vastgeketend met allemaal ijzeren kettingen en handboeien op een tafel. Boven mij zijn iets van twintig vlijmscherpe brandende speren. Ik heb dan twintig seconden om mezelf de te bevrijden van die tafel."

Toch zijn er ook dingen die ze liever niet doet. Bijvoorbeeld een onderwaterontsnapping. "Dan laten ze je ondersteboven in een tank zakken. Daarna laten ze je los, deksel erop en dan moet je eruit zien te komen. Ik geloof wel dat het trainbaar is, maar ik heb gewoon niks met water. Dat vind ik ik." Sabine steekt nog liever haar hoofd in de bek van een tijger.

Ongeschreven regel

Dat illusionisten de geheimen achter hun trucs niet verklappen, is een ongeschreven regel. Ook voor Sabine. Toch is er een persoon aan wie ze weleens wat heeft verteld zodat ze zich niet zo'n zorgen maakt: haar moeder!

Ster advertentie
Ster advertentie