FunX

Een do-it-yourself-begrafenis? Ja zeker!

  1. Newschevron right
  2. Een do-it-yourself-begrafenis? Ja zeker!

Alles gebeurt tegenwoordig online, dus waarom niet een groot gedeelte van een begrafenis ook zo regelen? Morad & Shay belden met de oprichter van een website waar je bijvoorbeeld een grafkist, koelers, rouwkaarten en een lijkwagen kan bestellen. Is dat niet een beetje raar? En hoe werkt dat precies?

"Als je de website opent, heb je een handleiding. Als je die stap voor stap volt, dan komt je precies tegen wat je nodig hebt. Zo kan je zelf een volledige uitvaart organiseren." De oprichter denkt dat er hier steeds meer vraag naar gaat komen, omdat de jongere generatie veel op het net zit.

"Uitvaartcentra zal je altijd nodig hebben, maar je hebt niet per se een opslag meer nodig voor het lijk. Je kan alles in huis halen."

Uitvaartsplaylist?

Wat wil jij horen tijdens je uitvaart? Luisteraar Lizzy bedacht naar aanleiding van de uitzending dat ze voor haar eigen uitvaart een speciale playlist wil maken. "Ik heb al wat nummers in mijn hoofd. Ik wil niet dat het heel veel treurigheid is, maar juist een mix van wat rustig in het begin en tegen het eind gewoon iets vrolijks. Dan kan iedereen met z'n allen nog wat gaan drinken daarna."

Ster advertentie
Ster advertentie