FunX

Hoe Dirty Diesel Afrikaanse landen berooft en Afrikanen extra ziek maakt

  1. Newschevron right
  2. Hoe Dirty Diesel Afrikaanse landen berooft en Afrikanen extra ziek maakt

Ja maar, de aarde is één planeet. Een grote brok massa die om de zon heen draait. Een bol vol water, land, natuur en grondstoffen. Met vloed en wind en allerlei processen waar wij alleen maar naar kunnen kijken. Als de aarde zich boos maakt, zijn we allemaal verloren. Dat weten we, maar de mens heeft de kracht om te doen alsof dit totaal niet waar is.

Er heerst een algemene mening dat we met zijn allen deze planeet wel kunnen redden van haar ondergang. Terwijl deze planeet gewoon door zal gaan met bestaan, wanneer wij het voor onszelf als mens onmogelijk maken om te kunnen bestaan. De enige die wij er mee hebben, zijn wij zelf en natuurlijk de duizenden diersoorten die door onze aanwezigheid naar de klote zijn gegaan.

Maar zo zijn wij, de mensheid, een virus op aarde dat sloopt wat het ziet. We zijn niet allemaal zo, maar als collectief is dat wel de uitwerking. We kunnen ons niet inhouden. We zijn verslaafd aan geld en zullen alles doen om deze aarde te verkrachten uit naam van ons gretigheid. Dat daar naast dieren en natuur ook miljoenen mensen aan sterven is nog nooit een rem geweest.

Zo zuigen we een heel continent droog van haar grondstoffen en verkopen het om de winst op te maken op andere continenten. Nigeria is een land waar de zuiverste olie van de wereld al decennia uit de grond wordt getrokken. Het wordt omgezet tot benzine en diesel en wordt gebruikt aan de pomp in het Westen. Daar worden forse winsten op gemaakt.

Die brandstof moet wel aan hoge eisen voldoen, want onze motoren moeten goed draaien, onze gezondheid moet worden gewaarborgd en we moeten denken aan het milieu. Maar dat zijn regels die bij ons gelden. Die regels gelden niet in Afrika. Dus houden we de restjes van die olie over, mengen we die met giftige stoffen als zwavel en andere kankerverwekkende troep en verkopen die terug aan die landen, onder de prachtige marketingterm, brandstof van Afrikaanse kwaliteit, ook wel Dirty Diesel genoemd. Diesel met een zwavelgehalte dat de EU-normen wel 2000x overstijgt.

En het mooiste van alles, terwijl de directeuren van bedrijven als Trafigura en Vitol zeggen dat ze voldoen aan de lokale eisen van de regering in Afrika, zijn ze zich er volledig van bewust dat ze complete landen en bevolkingen leegroven en ziek maken. Maar ja, de lokale wet is de lokale wet en niemand houdt ze tegen. Als je maar genoeg geld naar de machthebbers in die landen schuift, zullen de regels ook niet veranderen, dat weet iedereen.

Op die manier worden landen niet alleen systematisch berooft van hun rijkdommen, maar zo wordt de bevolking niet alleen arm, maar ook extra ziek gemaakt. En de regels die wij hier toepassen om de lucht schoner te krijgen en om de Dirty Diesel op te slaan in de havens van Rotterdam en Amsterdam, die zijn compleet nutteloos, want die procenten die we hier boeken als vooruitgang, worden 100x verwaarloosd in de landen waar we de Dirty Diesel heen sturen. Maar de aarde houdt je niet voor de gek, als het kapot gaat, gaat het kapot. Probeer daar maar een einde aan te maken, met al dat geld op je bankrekening.

Ster advertentie
Ster advertentie