FunX

Rosalie Swart vlogt over rechtszaken en maakt ze begrijpelijk voor iedereen

  1. Newschevron right
  2. Rosalie Swart vlogt over rechtszaken en maakt ze begrijpelijk voor iedereen

Vloggen, wie doet het tegenwoordig niet? Rosalie Swart is een opmerkelijke vlogger, want als Rechtspraak Reporter geeft ze in haar video's een kijkje achter de schermen van rechtszaken. Zo probeert ze jongeren enthousiaster te krijgen over het recht. Fernando belde haar in Start voor meer uitleg.

''Vaak denken mensen dat rechters een uitspraak zo uit hun mouw schudden. Ik laat zien wat er eigenlijk allemaal bij komt kijken.''

Uitpluizen

Het woordgebruik in de rechtspraak is allesbehalve eenvoudig, ook niet voor Rosalie. In haar vlogs probeert ze in Jip & Janneke-taal uit te leggen hoe een zaak precies in elkaar zit. Als er dingen zijn die ze zelf niet begrijpt, gaat ze het helemaal uitpluizen en zorgt ze dat het voor iedereen begrijpelijk wordt.

Slimme jongens

De meest interessante zaak die ze heeft bijgewoond was een Jihadzaak in de Bunker in Amsterdam. Zo was ze bij een zitting van Azzedine C. (Abou Moussa) die al een tijd in de gevangenis zit.

''Ik was best wel bevoordeeld over jihadstrijders. Ik dacht dat het dommige mensen waren die zonder nadenken een groep volgen. Ik kwam erachter dat het intelligente jongens zijn. Sommigen deden gewoon een universitaire opleiding voordat ze gingen radicaliseren.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie