• FunX NL
  • - Dance
  • - Slow Jamz
  • FunX Amsterdam 96.1 FM
  • - Arab
  • FunX Den Haag 98.4 FM
  • - Hip Hop
  • FunX Rotterdam 91.8 FM
  • - Reggae
  • FunX Utrecht 96.1 FM
  • - Latin

19-jarige deelnemer televisieprogramma Dream School onverwacht overleden

19-jarige deelnemer televisieprogramma Dream School onverwacht overleden

Woensdag 11 januari 2017 - 15:48 uur

Eén van de deelnemers van het televisieprogramma Dream School, de 19-jarige Donilio, is op de nacht van 9 op 10 januari 's nachts onverwacht in zijn slaap overleden. Donilio is één van de 16 jongeren die vanavond 21.20 uur te zien in de eerste aflevering van Dream School. Het programma zal beginnen met een speciaal eerbetoon aan Donilio.

"In goed overleg met de familie is besloten om de serie uit te zenden in zijn oorspronkelijke vorm, met daarin ook de rol van Donilio zoals deze was"

schoolverlaters

In het programma Dream School van de NTR worden 16 schoolverlaters tussen 16 en 23 jaar geïnspireerd om zichzelf opnieuw te ontwikkelen. Dat doen ze onder begeleiding van kickbokster Lucia Rijker. Ze krijgen les van o.a. Minister van defensie Jeanine Hennis-Plasschaert in politiek, Peter R. de Vries in criminologie, Lange Frans in muziek, Maarten van Rossum in geschiedenis, John Heitinga in sport en van schrijver Abdelkader Benali in Nederlands. 

De verschillende lessen leveren vaak interessante discussies en heftige momenten op.

helse school 

In Morad & Shay deelde Shaker, de leraar in dans, alvast zijn ervaring met het programma. Shaker is zelf ook een schoolverlater en heeft veel kattenkwaad uitgehaald. Maar uiteindelijk heeft het voor Shaker goed uitgepakt en heeft hij zijn droom om danser te worden, kunnen verwezenlijken

"Het was een programma dat op mij veel impact heeft gemaakt. Ik heb ook veel kattenkwaad uitgehaald. Maar om te zien dat mijn leeftijdsgenoten zoveel dingen hebben meegemaakt en waar zij allemaal mee in de knoop zitten. Dat kan ik niet in één adem uitleggen."

De deelnemers aan het programma hebben allemaal een bijzonder verhaal. En dat heeft Shaker diep geraakt.

"Stel je voor dat je je moeder verliest op jonge leeftijd. En stel je voor dat je geen goede relatie met je vader hebt en hij niks van je wil weten. Al die opstapelingen van negatieve emoties bepalen je leven als tiener." 

'Shaker over de Dream School van Lucia Rijker'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het FunX nieuws? Stuur dan een WhatsApp'je met FUNX AAN naar 06 22 97 48 23 en meld je aan voor onze updates!

Comments 8

Beveiligingscode
Vernieuwen

Chantal - 6 maart 2017 - 01:54 uur +1

Toch bijzonder schrijnend om te zien hoe Demi wel iedereen mag afblaffen en schelden als het haar niet zint, maar oh wee als er netjes in normale taal tegen haar wordt gezegd hoe haar gedrag de groep negatief beïnvloed..whaa ahwhaaahwheeh.. .huilhuil.... ik hoop van harte dat ze na het terugzien van de aflevering(en) ziet hoe bizar dit is....k*nker dit en t*fes dat naar een ander... en zelf geen feedback kunnen verdragen... snifsnikhuil... dat is niet eerlijk... ik mis het dopje op haar hoofd van Calimero... terwijl dit figuur 300% meer fatsoenlijk is dan Demi.... Top om te zien hoe de rest een goede wakeup call heeft gehad en ook die kansen goed hebben aangepakt...

dylan - 2 maart 2017 - 05:04 uur +2

Lucia de rijker, MAN !!!, of beter gezegd wat een Vrouw is dat zeg. Ben erg onder de indruk geweest van de wijze hoe zij de jongeren begeleidde, maar vooral hoe zij hen wist te inspireren op momenten waar veel welwillende leraren, of hulpverleners zouden afhaken. Wat ik mijzelf wel iedere keer weer afvroeg, na wederom een schot in de roos van Lucia, dat was of zij niet al heel veel ervaring heeft in het werken met jongeren. Het lijkt me sterk dat ze daar tijd voor had, met zo'n indrukwekkende carriere, maar goed het kan. Sorry dat dit een soort ode aan Lucia is geworden. Doet niets af aan alle andere medewerkers, BNN-ers, etc. van het programma. Zij hebben met z'n allen een mooi programma gemaakt, waar ik met plezier, bewondering en verwondering naar heb gekeken.
Maar Lucia WAT EEN VROUW !!!!!!!

Mathilde - 23 februari 2017 - 23:52 uur +4

Wat een ongelooflijk goed programma...het legt de pijn bloot van waar deze kinderen mee te maken hebben, namelijk het onvermogen van hun ouders om met liefde, geduld, zorgzaamheid en wijsheid hun kinderen op te voeden. Waarmee ik die ouders niet wil veroordelen! Ook zij hebben waarschijnlijk de juiste opvoeding gemist... Dit programma is een pleidooi voor ruimte aan opvoeding geven en betrokken onderwijs. Ik heb zeer veel respect voor Erik en Lucia, jullie betrokkenheid, inzet van ervaringen en liefde voor deze kinderen. Jullie zorgen ervoor dat deze kinderen weer individu kunnen worden. Dank.

Toya - 22 februari 2017 - 23:32 uur +7

Lucia, wat ben je een ongelofelijk mooi mens. Je durft je kwetsbaar op te stellen en weet de gasten te raken met je gevoel en de juiste woorden. Chapeau!

joke - 15 februari 2017 - 22:42 uur 0

hallo, ik wilde graag weten of de "moeilijke" woorden expres worden gebruikt
Zelf hou ik ervan om woorden te gebruiken die voor iedereen begrijpbaar zijn.

Serano - 26 januari 2017 - 01:32 uur +1

Die shawnee klaagt de hele tijd omdat ze honger heeft haha.
Tess heb kk lekkere tiete, ze ken hele weesschool voeden en dan nog blijft der melk over! Yam.
Thicia en janucia, ik wil je papa wel zijn, hodee.

Swa - 19 januari 2017 - 05:45 uur +4

die demi is een lekker wijf

Conjo - 19 januari 2017 - 03:41 uur +12

Deze kinderen willen niet aanwezig zijn, geen deel uitmaken en tonen geen respect en dan verdienen ze lessen, kennis en ervaring van prominente personen? Omgekeerde wereld.

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.30940-19-jarige-deelnemer-televisieprogramma-dream-school-onverwacht-overleden"}