FunX

Auke de Geus (oprichter Ballin): ''Ik leer onderhandelen met Shark Tank''

  1. Newschevron right
  2. Auke de Geus (oprichter Ballin): ''Ik leer onderhandelen met Shark Tank''

Auke de Geus richtte op zijn zestiende het populaire kledingmerk Ballin op. Het merk is inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle onderneming en dat terwijl Auke zelfs nu nog maar negentien is. Reden genoeg voor Eva om hem uit te nodigen in WorX!

Instagram

Voor Auke begon het allemaal met een Instagrampagina vol mode. Hij had veel foto's die hij graag wilde delen. Het werd steeds populairder en verschillende merken vroegen hem om foto's van hun collectie te delen.

''Toen ik merkte dat andere merken geld wilde betalen om foto's te posten, dacht ik: ik ga zelf maar wat verkopen.''

Risico

Ook de passie voor het verkopen zat er al vroeg in, maar hij heeft soms wel grote risico's moeten nemen. Vooral de wintercollectie van 2015 was een spannend moment. Toch vindt hij het wel belangrijk om af en toe een risico te nemen.

''Je moet groeien. Op een gegeven moment kan je niet meer met alleen petjes en truitjes aankomen.''

Zolder

Reporter Laila was benieuwd hoe Auke precies te werk gaat en ging langs bij, jawel, de zolder van zijn moeder. Daar verzendt Auke alle kledingstukken die worden verkocht via de webshop. Hij krijgt daarbij ook hulp van zijn vrienden Jonathan en Amber. Hij kent hen al van de middelbare school, dus de samenwerking verloopt meestal soepel. Toch moet Amber soms aan de rem trekken bij Auke.

''Ik moet hem wel een beetje afremmen. Ik zeg altijd tegen hem dat hij eerst de basis goed met hebben, voordat hij weer met nieuwe zaken begint.''

Shark Tank

Ondanks het leeftijdsverschil, heeft Auke nooit problemen met onderhandelen. Hoe hij de juiste deals kan sluiten, leert hij op een wel heel bijzondere manier: hij kijkt namelijk gewoon naar zijn favoriete serie.

''Ik kijk heel veel Shark Tank en kijk hoe er daar deals worden gemaakt. Zo kan ik beter worden in onderhandelen.''

DM

Eén van de luisteraars is benieuwd hoe je model kunt worden voor Ballin. En dat is makkelijker dan je denkt: stuur gewoon een DM naar Ballin Amsterdam en wie weet ben jij binnenkort wel één van de gezichten van Ballin.

Karma

Zoals elke week, eindigt de Uitblinker van de Week met de Words of Wisdom. Auke benadrukt vooral hoe belangrijk het is om anderen te helpen. Want zoals Justin Timberlake ooit zo passend zong: What goes around comes back around.

''Wees altijd goed voor andere mensen. Help andere mensen. De goede dingen die je doet, zullen altijd terugkomen.''

Ster advertentie
Ster advertentie