FunX

Phiras Chehoudi heeft zijn eigen kledinglijn: ''Broederliefde was één van de eerste die het droeg''

  1. Newschevron right
  2. Phiras Chehoudi heeft zijn eigen kledinglijn: ''Broederliefde was één van de eerste die het droeg''

De 25-jarige Phiras Chehoudi heeft zijn eigen kledinglijn: Lumi3re. Verschillende voetballers en rappers zijn al gespot in zijn typische jasjes. Toch leek zijn carrière er even heel anders uit te gaan zien. Hij werd namelijk zelf per toeval gescout als profvoetballer en gevraagd om voor een club in Tunesië te komen spelen. Dat liep helaas niet helemaal zoals gepland.

''De dag dat ik een contract zou tekenen, kwam er een soort staking. Ik kreeg tweeëneenhalve maand niet betaald. Toen ben ik teruggevlogen naar Nederland.''

Niet bang zijn

Samen met zijn beste vriend is Phiras het kledingabel gestart. Hij had samen met een vriend veel commentaar op de opkomende merken, dus besloten ze zelf iets te starten. Inmiddels lopen er veel voetballers en rappers in zijn jasjes. Hoe hij dat voor elkaar krijgt? Gewoon vragen!

''Via via kun je wel in contact komen met veel mensen. Je moet niet bang zijn. Je moet het gewoon vragen: 'nee' heb je, 'ja' kun je krijgen.''

Broederliefde

De jongens van Broederliefde waren één van de eerste die de jasjes van Lumi3re droegen. Ook dat gebeurde via via. Phiras en zijn beste vriend hadden in eerste instantie maar één jasje gegeven en wat andere spullen, maar toen wilden ze het allemaal.

Maître Gims

Heel onverwacht zag Phiras ook ineens een selfie van Maître Gims en de Marokkaanse koning, waarop hij zijn jasje droeg. Toen Maître Gims optrad in Rotterdam, ging Phiras langs zijn hotel met vijf voorbeeldjasjes. Uiteindelijk kwam de manager van Maître Gims met maar vier jasjes terug. Hij had er dus één uitgekozen en de manager wilde meteen onderhandelen, maar dat was helemaal niet de bedoeling.

''Ik wou hem eigenlijk niet verkopen, het was gewoon een voorbeeld. We maken alles op maat. Hij wilde onderhandelen, maar dat wilde ik niet. Toen heeft hij hem blijkbaar bewaard voor dit bijzondere moment.''

Words of Wisdom

Zoals altijd eindigt de Uitblinker van de Week met zijn Words of Wisdom. Phiras vindt het belangrijk dat je nooit opgeeft, al heb je je doel al bereikt.

''Je moet nee niet als antwoord nemen. Je zal genoeg klappen in je gezicht krijgen, maar je moet blijven doorgaan.''

Rappers en voetballers

Benieuwd naar de line van Phiras? Check hier de foto's waar onder andere Quincy Promes, Nathan Aké, Tahith Chong en Philly Moré met de kleding te zien zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie