FunX

Old skool versus new skool: Nokia 3310 maakt comeback!

  1. Newschevron right
  2. Old skool versus new skool: Nokia 3310 maakt comeback!

"Dat ding kan zo weinig dat het weer aantrekkelijk wordt, omdat je niet verslaafd bent." De Nokia 3310 komt terug. Het gaat om de telefoon waar je urenlang het spelletje Snake op kon spelen, de telefoon die je zo vaak kon laten vallen als je wilde, want het ging toch niet kapot, en waar je natuurlijk ook mee kon bellen. Morad & Shay spraken hierover met Laurens Verhagen, die techredacteur is bij de Volkskrant.

Interessant genoeg?

Het is old skool versus new skool. Deze vernieuwde versie, die later dit jaar beschikbaar wordt, kan ruim een maand overleven zonder dat je de batterijen hoeft op te laden. Maar ja, wie ziet zo'n telefoon nou nog zitten met al die smartphones van tegenwoordig?

Volgens Laurens zijn het de 'nostalgische' telefoonbezitters die het misschien leuk vinden als een tweede toestel. "De onderscheidende dingen zijn dat het lang mee gaat en het is lekker simpel. Ik denk dat dat mensen wel aanspreekt en misschien vinden jongeren het ook wel aantrekkelijk."

Onverwoestbaar

De oude variant stond bekend als onverwoestbaar. De huidige Nokia 3310 heeft er inmiddels een 2.0 megapixel cameraatje bij en gaat 49 euro kosten.

Ster advertentie
Ster advertentie