FunX

Jonna Fraser over debuutalbum Jonathan: "Ik ben supertrots"

  1. Newschevron right
  2. Jonna Fraser over debuutalbum Jonathan: "Ik ben supertrots"

Afgelopen vrijdag dropte Jonna Fraser zijn debuutalbum Jonathan. Hij kwam langs bij Start om zijn album te analyseren. Hij vertelt waar hij zijn inspiratie vandaan heeft gehaald, waarom hij voor gospelinvloeden heeft gekozen en wat zijn favoriete track is.

"Het album is mijn kindje en ik ben supertrots en blij dat het er eindelijk uit is!"

Prijs

De week begon al goed voor Jonna, want hij pakte maandag een 3FM Talent Award. Jonna had het niet aan zien komen: "Ik dacht dat al die bandjes de awards pakken. Opeens werd mijn naam geroepen en had ik een award gewonnen".

jonathan

Het album Jonathan gaat alle kanten op: van clubbangers tot persoonlijke tracks. Er staan samenwerkingen op met onder anderen Ronnie Flex, Kevin en Sevn Alias. Zijn persoonlijke favoriet is de track 2AFOE met YOUNGBAEKANSIE.

intro

Het album begint met een bijzondere intro waarin de mooie woorden van Jonna's moeder te horen zijn: "Een blessing voor het album". Jonna werd zelf ook door deze lieve woorden verrast. Hij kreeg ze te horen toen hij in de bus zat onderweg naar een show: "Ik bleef er een halfuur lang naar luisteren". Op de laatste track van het album Bijna brengt hij zelf ook een ode aan zijn moeder.

"Ik weet dat ze heel erg trots op mij is. Ik ben ook trots op haar."

LOYALITEIT

Jonathan is het meest persoonlijke werk van Jonna tot nu toe. Eén van de persoonlijke tracks is Brandley Kuwas, een speciaal nummer voor zijn beste vriend. Jonna vertelt in Start dat loyaliteit en vriendschap voor hem erg belangrijk zijn. Samen met zijn beste vriend heeft hij veel meegemaakt. Ze groeiden samen op en maakten beloftes aan elkaar om beiden hun dromen waar te maken.

"Ik hou van loyaliteit en dat zie ik ook bij mijn beste vriend."

Gospel

In het album zijn veel gospelinvloeden te horen. Hij raakte op jonge leeftijd al geïnspireerd toen hij samen met zijn moeder naar verschillende gospelkoren luisterde. Zeven jaar geleden wist hij al dat als hij ooit een album zou droppen, hij er sowieso gospel in zou verwerken.

Daarmee heeft Jonna wat nieuws in de muziekindustrie gebracht. Hij heeft er al veel positieve reacties op gehad: "Veel mensen zijn geraakt en zijn blij dat het album niet te commercieel is".

Never

Fernando daagde Jonna ook nog uit voor een potje Never have I ever. Daarin verklapt Jonna de laatste keer dat hij heeft gevochten, wat hij wel eens heeft gestolen en of hij wel eens spijt heeft gehad van een zoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie