FunX

Gökhan Saki: "Glory heeft de liefde van mijn leven uit mijn handen gepakt"

  1. Newschevron right
  2. Gökhan Saki: "Glory heeft de liefde van mijn leven uit mijn handen gepakt"

Gökhan Saki heeft de overstap gemaakt van vechtbond Glory naar UFC. Dat betekent dat de vechter de kickbokssport achter zich laat en overstapt naar Mixed Martial Arts (MMA). Vrijdagmorgen zei hij in Start definitief afscheid te nemen van zijn voormalige vechtorganisatie. "Ze hebben de liefde van mijn leven uit mijn handen gepakt. En daar ben ik gewoon klaar mee."

WROK

Gökhan is vooral boos over hoe Glory is omgegaan met zijn uitdaging richting collega Rico Verhoeven. Volgens Gökhan zou Rico's management niet willen reageren op het mogelijk gevecht, omdat een verlies negatieve gevolgen zou kunnen hebben voor toekomstige contractbesprekingen van Rico.

"Ik begrijp tactisch gezien de beslissing van het management van Rico Verhoeven om nog niet in te gaan op mijn uitdaging, maar ik vind dat ze er eerlijk over hadden moeten zijn. Daarom heb ik besloten over te stappen op een serieuze organisatie."

Overstap

Mixed Martial Arts is een andere tak van vechtsport, waarin Gökhan nog maar weinig ervaring heeft. Toch zegt hij er veel vertrouwen in te hebben. "Bij mijn eerste en enige wedstrijd heb ik het toch twee rondes volgehouden en dat zonder enige techniek. Nu ben ik al een tijdje bezig met trainen."

Debuut

Waar en wanneer de eerste wedstrijd van het lichtzwaargewicht zal plaatsvinden is nog onduidelijk, maar volgens de ex-Glory vechter zal dat zeer binnenkort bekend worden. Hij sluit niet uit dat zijn comeback weleens zou kunnen zijn op 2 september tijdens de UFC Fight Night Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie