FunX

Vijf tips om te voorkomen dat je wordt opgelicht bij het kopen van festivalkaarten

  1. Newschevron right
  2. Vijf tips om te voorkomen dat je wordt opgelicht bij het kopen van festivalkaarten

Je wil supergraag naar een festival, maar er zijn geen kaarten meer. Wie heeft dat niet meegemaakt? Meestal kun je dan online nog wel aan kaarten komen, maar zo loop je wel de kans op fraude. Gelukkig hebben je radiofriends for life, Morad & Shay, vijf tips voor het online kopen van festivalkaarten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tip 1: Google is je vriend

Google altijd even de naam van de verkoper.

Tip 2: Wat verkoopt de verkoper nog meer?

Check of de verkoper ook kaarten aanbiedt voor andere evenementen.

Tip 3: Nog meer controleren

En als je dan toch bezig bent, haal de gegevens van de verkoper meteen even door de site van de politie.

Tip 4: Mi casa e su casa

Spreek af bij het huis van de verkoper, zo beperk je de kans op oplichting.

Tip 5: Wees voorzichtig

En ten slotte: stuur nooit een kopie van jouw identiteitsbewijs. Je loopt dan het risico dat oplichters jouw identiteit gaan gebruiken om andere mensen op te lichten.

Voorkomen is beter dan genezen

Marlie is één van de vele gedupeerden die opgelicht is met nepkaarten. Zij kocht samen met haar vriendinnen lowlandskaartjes via Marktplaats. De kaartjes leken net echt en de verkoopster was heel geloofwaardig. De vrouw had er een betalingsbevestiging bij gedaan en ze kwam de kaarten ook nog afleveren met haar been in het gips, omdat dat haar excuus was waarom ze haar kaarten verkocht.

Plan

Pas toen Marlie onderweg terug naar huis was, kwam ze erachter dat de kaarten nep waren. Maar Marlie liet het er niet zomaar bij zitten. Ze maakte samen met haar vriendinnen een plan om de dader in de val te lokken. Dat deden ze door onder een ander account een nieuwe oproep op Marktplaats voor Lowlandskaartjes te zetten.

In de val

Binnen de kortste keren hadden ze weer een reactie van dezelfde dader en ze spraken weer met de vrouw af. Marlie lichtte de politie in over het plan, maar zij gaven aan misschien geen tijd te hebben om de vrouw op te pakken. Daarom voerde ze het plan uiteindelijk maar zelf uit en met succes.

Ster advertentie
Ster advertentie