FunX

De dochter van Nicolette stierf aan XTC: ''Weet wat je slikt''

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. De dochter van Nicolette stierf aan XTC: ''Weet wat je slikt''

De herfst komt eraan en dat betekent: het festivalseizoen is over. Er werd flink gefeest deze zomer en dat niet alleen. Er werden ook ontzettend veel drugs gebruikt. Vooral het gebruik van XTC is iets wat niet zelden voorkomt.

Morad & Shay belden met Nicolette. Dat haar dochter Daniëlle ook deel uitmaakte van de groep die af en toe een pilletje slikt, werd haar op de meest pijnlijke manier duidelijk. Haar dochter Daniëlle overleed door gebruik van XTC.

oververhitting

Daniëlle werd naar het ziekenhuis gebracht na het gebruik van een pilletje. Nicolette werd gebeld en ging onmiddellijk naar het ziekenhuis: ''Het leek op een epilepsie-aanval, maar dan keer twintig.'' Ze werd getest en daaruit kwam MDMA en amfetamine. Ze had oververhitting en een extreem hoge hartslag. Ze werd in het ijs gelegd, maar na 2,5 dag overleed ze.

onderbuikgevoel

Nicolette had niet verwacht dat haar dochter drugs zou gebruiken, maar had net voor haar dood toch een naar onderbuikgevoel. Ze ging met haar dochter koffie en drinken en vroeg ernaar, maar Daniëlle reageerde verontwaardigd: ''Jezus mam, doe eens normaal!''. Twee weken later was ze dood.

halfje

Nicolette wil zeker niet vertellen wat wat mensen wel en niet moeten doen. Ze hoopt vooral op bewustwording: ''Pilletjes zijn niet zo onschuldig als iedereen denkt''. Volgens haar bestaan er teveel misverstanden over XTC. Als je 'maar' een halfje neemt, betekent dat niet dat je ook vijftig procent van alles binnenkrijgt. ''Je weet de samenstelling niet, de helft is niet vijftig procent!''

Team Daniëlle

Nicolette wilde meer te weten komen over de drugs. Ze ging naar stinkende laboratoria en liep over plakkende vloeren om met eigen ogen te zien hoe de drugs worden gemaakt. Inmiddels geeft ze presentaties over XTC en is een stichting gestart genaamd Stichting Team Daniëlle, om op die manier mensen bewust te maken van de gevaren van de drugs.

''Ik wil alleen bewustwording bij groot en klein. Weet wat je doet, weet wat je slikt. [...] Doodgaan aan drugs, dat wil je niet. Als je het foute pilletje hebt getroffen, ga je hartstikke dood. Op een mensonwaardige manier.''

Ster advertentie
Ster advertentie