FunX

Brainpower, Shirma Rouse, Trafassi, Ziggi Recado e.a. houden benefietconcert voor Sint Maarten

  1. Newschevron right
  2. Brainpower, Shirma Rouse, Trafassi, Ziggi Recado e.a. houden benefietconcert voor Sint Maarten

Het is inmiddels al een maand geleden dat Orkaan Irma totale ravage aanrichtte op Sint Maarten. Hoewel er nu veel minder in het nieuws verschijnt over de situatie op het bovenwindse eiland, is hulp nog steeds erg nodig. Daarom heeft de Haagse reggaeband Orange Grove op 12 oktober een benefietconcert georganiseerd in de Annabel. Tijdens Weekend WaX spraken Riza en Q-Bah met de gitarist Jacob Streefkerk over de avond.

Weeshuis

Er is net na de orkaan landelijk geld ingezameld voor het eiland, maar er is nog steeds heel veel geld nodig. ''Als je echt gaat rekenen, kan dit nog jaren duren.'' Het geld dat op 12 oktober wordt opgehaald, gaat naar de K1 Britannia Foundation. Zij zullen alle opbrengsten investeren in een plaatselijk weeshuis. En een dak boven het hoofd van de kinderen is hard nodig.

''Iedereen probeert daar te helpen, dus de kinderen worden wel opgevangen. Maar het is een noodsituatie, ze moeten zo snel mogelijk terug kunnen. En het is ook mentaal zwaar. We willen die kinderen ook kunnen bezighouden met sporten of spelletjes te spelen, dat is heel belangrijk.''

Goede doel

De hele opbrengst van de tickets gaat naar de stichting op Sint Maarten. De artiesten spelen voor niets, alle opbrengsten van het eten gaat naar het goede doel en zelfs de administratieve kosten worden gedoneerd. Los van de tickets, mag je natuurlijk ook nog ter plekke doneren!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie