FunX

Hardwerkende F1rstman heeft na EP nog meer in petto: "Ik heb nog niet alles uit de kast gehaald!"

  1. Newschevron right
  2. Hardwerkende F1rstman heeft na EP nog meer in petto: "Ik heb nog niet alles uit de kast gehaald!"

F1rstman bracht een een week geleden zijn debuut-EP At F1rst uit waar onder andere de aanstekelijke track Money, Money op staat. De EP telt maar liefst tien tracks en dan komt er ook nog een album aan: "Ik heb nog niet alles uit de kast gehaald. Er zit nog veel meer in." Morad & Shay spraken F1rstman over hoe zijn EP tot stand is gekomen.

Diversiteit

Met zijn EP wilde F1rstman zijn fans verbazen en zijn diversiteit in sounds laten horen. Hij wilde een keer meer dan alleen losse anthems maken, en dus bracht hij een volledig product uit. F1rstman wilde dat er een duidelijke lijn in de sound van het project zat: "Je moet mensen wel meetrekken in de vibe."

Touwtjes in handen

Controlfreak F1rstman heeft graag alle touwtjes van het creatieve proces in handen. Hij had de track Money, Money bijvoorbeeld eigenlijk al een jaar liggen, maar wilde dat alles perfect was. De juiste artiesten moesten erop komen te staan, de video moest mooi zijn en het moest op het juiste moment uitkomen.

"Ik heb mijn carrière helemaal moeten opbouwen. Ik heb mijn strepen vanaf dag één moeten verdienen. Ik zou dus nooit zomaar alle touwtjes weggeven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kapot hard gewerkt

Hij heeft dan ook keihard gewerkt aan At F1rst. Afgelopen zomer was hij eerst acht weken op tour, waarbij hij zestig (!) shows deed en van club naar vliegtuig ging. Op dezelfde dag dat hij weer thuis kwam, dook hij meteen de studio in om daar vervolgens zes weken lang aan zijn EP te werken.

"Ik ben helemaal kapot"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beatboxen

Muziek schrijven, instrumenten bespelen, in het theater spelen, de marketing doen, F1rstman is van alle markten thuis. En wat hij ook heel goed kan, is beatboxen. Op verzoek van een fan die een appje naar FunX stuurde, liet F1rstman wat van zijn beatbox-kunsten horen.

Ster advertentie
Ster advertentie