FunX

Jonna Fraser: "Het gaat niet meer om mezelf, dus geld speelt wel een grote rol"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Jonna Fraser: "Het gaat niet meer om mezelf, dus geld speelt wel een grote rol"

Vorige week kreeg Jonna Fraser nog een gouden plaat voor z'n eerste album Jonathan en morgen komt zijn nieuwe EP Blessed 2 uit. Jonna heeft dus nogal wat te vieren. Om alvast een voorproefje te geven, kwam hij vanochtend in Start vertellen over het album.

gouden plaat

Jonathan was voor Jonna een persoonlijk album. Hij kreeg voor dit album een gouden plaat, waar hij zelf heel trots op is. "Er staat veel gospel op, waar niet veel naar wordt geluisterd in Nederland. Ik wilde dat gewoon maken. Ik wist dat het niet zoveel streams zou pakken al m'n andere hits, wat bewust was." Het album pakte ook niet veel streams, maar fysieke kopietjes werden goed verkocht. Dat geeft aan dat het album een breder publiek heeft bereikt en Jonna kon daar niet tevredener over zijn.

pressure

Geld speelt een belangrijke rol in het leven van Jonna. Hij heeft andere mensen waar hij ook voor moet zorgen en is dus niet van plan om broke te gaan. "Het gaat niet meer om mezelf. Ik heb andere mensen in dienst en ik heb familie. Dus nu speelt geld wel een belangrijke rol." Doordat geld zo'n grote rol speelt, voelt Jonna soms ook wel een soort pressure om harder te gaan.

"Ik moet wel ervoor zorgen dat er verdiend wordt en dat ik de booth in kan gaan. Ik maak ook geen muziek waar ik weet dat ik geld mee ga maken. Anders had ik op Jonathan ook alleen gevoelige hittracks gemaakt. Ik sta gewoon dichtbij m'n art."

karaokespel

Natuurlijk kon ook bij Jonna het karaokespel niet ontbreken. Fernando speelt hierbij een paar seconden van een track af en dan moet hij het afmaken. Kent Jonna alle tracks?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie