FunX

Radio.nl: FunX op de kabel van UPC en Delta

  1. Newschevron right
  2. Radio.nl: FunX op de kabel van UPC en Delta
Zoals reeds verwacht zal UPC de multiculturele zender FunX via de kabel gaan doorgeven in het grootste deel van hun verzorginsgebied. Dit zal per 1 maart gebeuren. FunX zal in het grootste deel van het UPC verzorgingsgebied worden doorgegeven via het kanaal dat eerder door Colorful Radio werd gebruikt. Hiermee komt FunX op de grote kabelnetten van UPC in Brabant (Eindhoven eo), Alkmaar, Haarlem, Flevoland en Zuid-Holland beschikbaar per 1 maart.

Wijziging Kabelfrequentie Rotterdam van 104.9 naar 104.5mhz
Omdat in het verzorginsgebied van UPC voor Zuid-Holland-Zuid, Rijnmond en Rotterdam per 1 maart overal de voormalige frequentie van Colorful wordt gebruikt (104.5 mhz stereo) zal de huidige frequentie van FunX via de kabel in Rotterdam (momenteel 104.9 mhz) een week later vervallen!

De doorgifte van FunX via het voormalige kanaal van Colorful vloeit voort uit het feit dat Colorful vorig jaar moest stoppen met uitzenden en de Publieke Omroep de kabelfrequenties verkocht aan FunX. De doorgifte bij UPC betekent een enorme uitbreiding van het bereik van FunX waamee zij in ieder geval in vrijwel heel de Westelijke helft van het land nu via de kabel zijn te horen.

UPC baseert de doorgifte van FunX tevens op de adviezen van de diverse programmaraden. Bovendien zorgt FunX ervoor dat per regio de juiste editie wordt doorgegeven. Dit houdt in dat in R'dam en omgeving editie Rotterdam te horen is en in alle andere regio's zal (al dan niet aangevoerd via satelliet) de versie Amsterdam worden gebruikt.

FunX vervangt Colorful ook in Zeeland
Colorful Radio verliest ook haar plek op de Zeeuwse kabel omdat de toekomst van de minderhedenzender te onzeker is. De zender wordt (binnenkort) vervangen door FunX op frequentie 98.1mhz (stereo) in heel de provincie Zeeland. Ook voor Zeeland geldt dat de programmaraad inspraak heeft gehad en dat de Amsterdamse (satelliet-) editie zal worden gebruikt. [JHV/FunX/UPC/Omroep Zeeland]

Ster advertentie
Ster advertentie