FunX

CritiX: "Liever drugs dan alcohol"

  1. Newschevron right
  2. CritiX: "Liever drugs dan alcohol"
Harddrugs? Nee! Dat is wat menig jongeren vaker zouden moeten denken. Maar uit onderzoek van het Trimbos instituut blijkt het tegenovergestelde. Het schijnt dat jongeren tussen de 16-25 jaar het steeds normaler vinden om harddrugs te gebruiken tijdens het uitgaan. Moeten we ons hier extra zorgen om maken?

Niels Bus wordt dagelijks met drugsgebruik geconfronteerd. Hij is discotheekmanager en maakt zich grote zorgen. "Het taboe op drugs is eigenlijk een beetje verdwenen." Hij zich zorgen over het drugsgebruik op steeds jongere leeftijd en ook het niet laten testen ervan.



'Lekker' snuiven en doorhalen
In hartje Utrecht vroeg Laila iedereen de hemd van het lijf over de stelling. "Ik gebruik liever drugs, want van drank word je op een gegeven moment wat duffer. Van de snuif blijf je wakker en als je dan nog een keer snuift, kan je weer doorgaan." Check hier de reports van Amsterdam en Rotterdam.



"Ik gebruik liever drugs als ik thuis ben"
Wat voel je eigenlijk als je drugs gebruikt? Dulci vroeg het aan de 22-jarige Tatjana uit Den Haag. Ze is een echte ervaringsdeskundige, omdat ze weleens drugs heeft gebruikt. "Als ik iets gebruik dan is het voor mij altijd MDMA. Ik vind dat een fijne drug. Ik kan er goed mee omgaan."



Gewoon even je drugs laten testen
Drugs kan je gewoon laten testen, maar hoe? Pascalle Reinerie, preventiedeskundige bij Indigo Haaglanden, gaf daar antwoord op. Als je ervoor kiest om het te gebruiken, dan weet je in ieder geval waar je drugs kan laten testen. Volgens Koen Burgerhout van Youz uit Rotterdam, zijn jongeren zich niet bewust van de gevaren.



Ster advertentie
Ster advertentie