FunX

FunX-podcastserie 'Van Belgische Bodem' onderzoekt succes van Belgische artiesten in Nederland

foto: YouTube: Katnuf
  1. Newschevron right
  2. FunX-podcastserie 'Van Belgische Bodem' onderzoekt succes van Belgische artiesten in Nederland

Belgische hiphopartiesten doen het in Nederland goed in de streaminglijsten. Misschien in sommige gevallen zelfs wel beter dan in hun thuisland. Hoe komt dat eigenlijk? Op deze en nog veel andere vragen krijg je antwoord in de FunX-podcastserie Van Belgische Bodem. In zes afleveringen, die vanaf vandaag te beluisteren zijn, spreekt FunX-dj Serginio Piqué met toonaangevende en opkomende Belgische artiesten.

Persoonlijke verhalen

In de afleveringen delen Bryan MG, Brysa, Dikke, Jinho 9, Freddie Konings en Katnuf hun persoonlijke verhaal en het geheim achter hun succes. Zo vertelt Bryan MG waarom hij in meerdere talen muziek maakt en legt Katnuf uit hoe hij TikTok inzet om een hit te maken. Daarnaast komen verschillende mensen die werkzaam zijn in de Belgische hiphopscene zijn aan het woord.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering, van Van Belgische Bodem, die hieronder te beluisteren is, krijg je een korte introductie in de Vlaamse hiphopscene. Voor deze aflevering spreekt Serginio met de Belgische radiodpresentator Gailor Kiaku, radio-dj Thomas Duprel en Sami Abdou, A&R-manager van Topnotch België.

Alle zes afleveringen van Van Belgische Bodem zijn vanaf vandaag beschikbaar via de NPO Luister-app, de FunX-app, FunX.nl/podcasts en andere podcastplatforms

#1 - Hoe hiphopmuziek België verenigt - Van Belgische Bodem

Ster advertentie
Ster advertentie