Lifestyle

Waarom doen we deze 9 chille (maar vreemde) dingen alleen op vakantie?

  1. Newschevron right
  2. Waarom doen we deze 9 chille (maar vreemde) dingen alleen op vakantie?

Er zijn gewoontes die op vakantie heel normaal zijn, terwijl ze thuis voor gekke gezichten zouden zorgen. En dat zijn precies de dingen die je dat ultieme vakantiegevoel geven.

1. DRIE KEER ZOVEEL ETEN ALS NORMAAL

Op vakantie is eten vaak de hoofdactiviteit van de dag. Je wil natuurlijk graag de lokale specialiteiten proberen. En daarnaast is het gewoon lekker om na een middagje rondstruinen op een terrasje neer te ploffen. Het gevolg is dat je vaak zo'n drie ijsjes per dag eet en zowel je ontbijt, lunch als avondeten uit meerdere gangen bestaat.

2. alles laat

Al die maaltijden vinden vaak ook een paar uur later plaats dan in Nederland. Ontbijten om 12 uur 's middags, lunchen om 4 uur en laat in de avond dineren is een prima vakantieschema.

3. foto's maken van random dingen
Na een reisje staat je telefoon vaak vol met honderden foto's van de meest random dingen. Een oude deur, een straatkat of een geparkeerde auto: alles moet vastgelegd worden. Toch grappig dat je in eigen land minder enthousiast wordt van deze dingen, laat staan dat het in je op komt om er een foto van te maken.

4. heel de dag door drinken

Een wijntje bij de lunch, een paar biertjes op het strand, nog meer wijn bij het diner en 's avonds de nodige cocktails: op vakantie drink je soms heel de dag door. Stel je voor dat je dat op een doordeweekse dinsdag op je werk zou doen.

5. geen schoenen dragen

Niks is lekkerder dan op een warme bestemming rondlopen op slippers of zelfs op blote voeten. Helaas is dat in Nederland niet overal even comfortabel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

6. lezen alsof je leven ervan afhangt

Op vakantie heb je eindelijk tijd voor die boeken die al het hele jaar op je liggen te wachten. Vaak lees je dus tijdens die twee weken meer boeken dan in de rest van het jaar bij elkaar.

7. leven in je badkleding

Vooral op warme bestemmingen in de buurt van het strand bestaat je outfit waarschijnlijk elke dag uit een zwembroek, bikini of badpak. Hiermee ga je vervolgens ook gerust naar de supermarkt, nat of droog. Hoe het eruit ziet, maakt niet uit. De reisoutfits van de meeste mensen - met uitzondering van Instagrammers - zijn namelijk meestal niet per se heel charmant

8. Alle tijd van de wereld

Je geeft mensen voorrang, neemt gerust de volgende taxi of wacht geduldig een uur in de rij. Dingen waar je in Nederland om moppert of geen geduld voor hebt, zijn op vakantie geen probleem #tranquilo.

9. tegen vreemden praten

In het buitenland is het om een of andere reden makkelijker om contact te leggen dan thuis. Je praat op reis sneller tegen een vreemde en voor je het weet maak je nieuwe vrienden. Wat zou het gezellig zijn als dat in je hometown ook gewoon zo ging in plaats van de bekende 'wat moet je van me'-blikken...

Ster advertentie
Ster advertentie