Music

3T presenteert persoonlijke Michael Jackson top 10

  1. Newschevron right
  2. 3T presenteert persoonlijke Michael Jackson top 10

Dat de mannen van 3T een bijzondere band hebben met Michael Jackson, dat mag duidelijk zijn. Morgen is de geboortedag van de King of Pop en die konden de neefjes niet ongezien voorbij laten gaan. En dus vieren TJ, Taj en Taryll het met een persoonlijke top tien van Michael Jackson nummers die voor hen speciale herinneringen hebben en waar ze openhartig over vertellen.

De echte reden van de lange pauze

Eén van die mooie verhalen is de echte reden waarom 3T zo’n lange pauze hadden gehouden. Dat was niet alleen vanwege gedoe met platenlabels, maar ook omdat ze toen wilden zorgen voor de kinderen van Michael Jackson.

Nadat hij in 2009 was overleden, namen TJ en Michael’s moeder de taak op zich om voor zijn kinderen te zorgen. TJ: “It’s hard to do this career as 3T and not be there with them when they just go to the real world without their father.” De drie neven wisten waar de kinderen doorheen gingen omdat zij hun moeder op jonge leeftijd hebben verloren.

3t's top 10 michael jackson nummers

10. P.Y.T. (Pretty Young Thing)

Dit nummer koos 3T omdat het verbonden was aan een les die ze van Michael Jackson leerden. Hij vertelde hun waarom hij dit nummer niet deed tijdens shows: “Some songs are really good to listen to but they don’t carry through on performances.”



9. Smooth Criminal

“We werden van school gehaald om naar de clipshoot van Smooth Criminal te kijken en daar zagen we hem voor het eerst ‘the lean’ doen. We kunnen je vertellen, die is echt.”

8. They Don’t Care About Us

Een van de meest controversiële nummers van Michael Jackson staat op nummer 8 van 3T’s top tien. En dat is precies de reden waarom. “Mensen begrepen niet wat Michael met dit nummer bedoelde.”



7. Wanna Be Startin' Something

Dit nummer komt van het meest succesvolle album aller tijden: Thriller, het album dat Michael Jackson onsterfelijk maakte. Zijn jonge neven hadden niets van dat succes door. “He was so humble. That’s why I never saw him as a superstar, he was just my uncle.”



6. The Way You Make Me Feel

De nummer zes in deze lijst is de favoriet van Michael Jackson’s moeder. De hele Jackson familie lijkt gezegend met muzikaal talent. Want hoewel 3T geen muziek meer uitbrengt zouden TJ, Taj en Taryll geen dag zonder muziek maken kunnen. “It runs in the family.”



5. Don’t Stop Till You Get Enough

“Dit nummer doet ons denken aan de magische truc die werd gebruikt tijdens de Triumph Tour van Michael Jackson. Onder het podium zat een heel lange tunnel waar hij doorheen rende om zodat hij aan de ene kant van het podium kon verdwijnen en aan de andere kant van het podium tevoorschijn kon komen.”



4. Billie Jean

Billy Jean is het nummer dat wordt gezien als het begin van het grote succes van Michael Jackson maar aan dat succes zat ook een keerzijde. TJ, Taryll en Taj: “We wilden onze oom een keer meenemen naar een winkelcentrum maar dat kon alleen door hem te verkleden als een oude man in een rolstoel. Dat was best wel triest."



3. Human Nature

Human Nature was een nummer dat per ongeluk werd ontdekt toen het cassettebandje aan bleef staan terwijl Michael Jackson nieuwe nummers liet horen. Human Nature was toen nog lang niet af maar toch wist het platenlabel het meteen; dat nummer willen we.



2. Black or White

TJ: “This is my favorite song because this one came out when I was older so everyone was talking about it and I said could say ‘yeah, that’s my uncle.”



1. Man in the Mirror

“It’s about change and being positive and giving back to the world. This song is just him.”

Ster advertentie
Ster advertentie